Raikkonen si Alonso, venituri record in 2007

Publicat miercuri, 04.06.2008 10:02 de Daniel Popescu

Kimi Raikkonen si Fernando Alonso se numara printre sportivii cu cele mai mari venituri in anul 2007, potrivit unei analize publicate de Sports Illustrated.

Formula 1 continua sa fie unul dintre cele mai bine platite sporturi din lume. Campionul mondial Kimi Raikkonen a avut anul trecut venituri totale de 46 de milioane de dolari, ocupand astfel locul 4 in clasamentul celor mai bine platiti sportivi ai lumii.

La randul sau, Fernando Alonso a devenit mai bogat cu 40 de milioane de dolari in 2007, spaniolul obtinand o mare parte din aceasta suma datorita contractului cu McLaren Mercedes.

Topul celor mai bine platiti sportivi pe 2007 este dominat de doi jucatori de golf. Astfel, Tiger Woods a inregistrat venituri de 128 de milioane de dolari, americanul fiind urmat de Phil Mickelson, in timp ce fotbalistul David Beckham ocupa ultima treapta a podiumului cu 48.2 milioane de dolari.

Raikkonen si Alonso s-au plasat insa inaintea unor sportivi celebri precum fotbalistul Ronaldinho (37.5 milioane), tenismenul Roger Federer (35.1 milioane) sau motociclistul Valentino Rossi (34 milioane de dolari).