Buemi, aproape de Toro Rosso in locul lui Vettel

Publicat luni, 24.11.2008 18:58 de Mircea Meșter

Elvetianul Sebastian Buemi il va inlocui, in proportie de 99%, pe Sebastian Vettel la Toro Rosso in 2009, dupa ce germanul - considerat revelatia sezonului 2008 - va ocupa locul lasat liber de David Coulthard la Red Bull. Informatia a fost confirmata de boss-ul companiei producatoare de energizante red Bull, Dieter Mateschitz, intr-un interviu acordat publicatiei britanice Autosport.

"Foarte probabil, Buemi va fi cel care il va inlocui pe Vettel. Linia noastra de piloti va fi confirmata inaintea ultimului test din decembrie", sustine Mateschitz.

Pilotul de 20 de ani a fost rezerva lui Vettel si Bourdais in 2008, testand in aceasta luna pentru Toro Rosso in cadrul sesiunii recente de la Barcelona. In cazul foarte probabil in care va face parte din linia de piloti Toro Rosso, Buemi va fi primul pilot elvetian in Marele Circ dupa Jean-Denis Delatraz, care a concurat pentru pacific Ford in 1995.

"Sunt tanar si invat foarte repede. Cred ca toate echipele cauta acum un duo format dintr-un pilot experimentat si unul tanar, asa cum se poate observa la Renault, de exemplu. Trecutul recent ne-a aratat chiar faptul ca tinerii nu au nevoie de foarte mult timp pentru a se impune si a da rezultate", sustine Buemi.