Buemi: "Trebuie sa demonstrez ca merit sa fiu in F1"

Publicat marţi, 18.11.2008 18:49 de Daniel Popescu

Sebastien Buemi spera sa castige lupta cu Takuma Sato si Sebastien Bourdais pentru un loc de pilot titular la Scuderia Toro Rosso in sezonul viitor.

Alaturi de Honda Racing, Scuderia Toro Rosso testeaza mai multi piloti la Barcelona cu scopul de alege linia potrivita pentru sezonul 2009.

Sebastien Buemi, Sebastien Bourdais si Takuma Sato se lupta pentru cele doua locuri disponibile anul viitor, iar primul dintre ei este increzator in sansele pe care le are.

"Fac tot posibilul si lucrez cu echipa. Luni a fost o zi buna si am reusit sa facem tot ce ne-am propus, asa ca astept cu incredere restul testului", a declarat elvetianul pentru site-ul oficial al Formulei 1. "Stiu cat de important este acest test pentru viitorul meu, dar ideea este sa nu ma gandesc prea mult la asta, pentru ca pana la urma, indiferent daca ma gandesc sau nu, nu schimba prea mult datele problemei. Asa ca prefer sa am mintea limpede si sa obtin cea mai buna performanta".

Buemi este cel mai tanar pretendent la un loc in cadrul Scuderiei Toro Rosso, in timp ce rivalii sai au foarte multa experienta. Totusi, el considera ca in acest caz tineretea reprezinta un avantaj. "Sunt tanar si invat repede. Cred ca toate echiplee incearca acum sa aiba un pilot experimentat si unul tanar, asa cum este de exemplu la Renault. Trecutul recent a aratat ca baietii tineri nu au nevoie de mult timp pentru a obtine rezultate. Nu este ca in trecut, cand pararea generala era ca ai nevoie de cineva experimentat pentru a obtine rezultate. Echipa va analiza totul inainte de a decide si apoi vom vedea".

Actualul pilot de teste al celor de la Red Bull a marturisit ca nu stie cand va lua Toro Rosso o decizie finala in privinta sa si spune ca, daca nu va fi ales, va continua pentru inca un sezon in GP2. "Nu stiu cat de mult va dura. Este o situatie dificila, dar incerc sa ma gandesc doar la acest test si nu la ceea ce s-ar putea intampla, pentru ca pana la urma conteaza doar sa faci o treaba buna. (Daca nu reusesc) cred ca voi face inca un sezon in GP2. Daca am un al doilea an il voi face, daca asta trebuie sa fac pentru a ajunge in F1. Voi face tot ce pot".