Button vrea să câştige toate cele şase curse rămase din 2011

Publicat miercuri, 14.09.2011 10:35 de Daniel Popescu

Jenson Button are ca obiectiv să câştige fiecare dintre cele şase curse care au mai rămas din acest sezon, chiar dacă admite că nu mai are nicio şansă la titlul mondial.

Jenson Button trebuie să recupereze un deficit de 117 puncte pentru a-l ajunge din urmă pe Sebastian Vettel în clasamentul general, în condiţiile în care în joc mai sunt doar 150 de puncte, aferente celor şase curse rămase de desfăşurat.

Cu toate acestea, întrebat dacă mai are şanse la titlul mondial, fostul campion mondial a replicat:

"Nicio şansă, însă oricum nu ar schimba nimic. Încă vreau să câştig fiecare cursă, iar asta nu se schimbă doar pentru că nu mai exista niciun campionat de câştigat", a declarat pilotul echipei McLaren, citat de BBC Sport.

Astfel, coechipierul său Lewis Hamilton rămâne singurul care nu accepta încă înfrângerea în favoarea lui Vettel, acesta susţinând că va lupta pentru trofeu atât timp cât exista o şansă matematică.

"Să fii primul este întotdeauna obiectivul, iar apoi faci tot ce poţi atunci când titlul devine imposibil, dar încă nu este imposibil. Încă forţăm pentru acest an, dar ar fi o decizie bună să ne asigurăm că monopostul de anul viitor este mai rapid decât cel de anul acesta", a precizat britanicul.

Dintre cei cinci piloţi care au luptat în acest sezon pentru titlul mondial, Hamilton are cel mai mici şanse matematice de reuşită. El este doar pe locul cinci în clasamentul general la 126 de puncte în spatele pilotului Red Bull Racing.

Via | BBC Sport

  • Calin, miercuri, 14.09.2011 13:19
    Lewis Hamilton rămâne singurul care nu accepta încă înfrângerea în favoarea lui Vettel

    Evidenta diferenta dintre ce declara Button si ce declara Ham. Primul, cu capul pe umeri, celalalt...un bufon teribilist.

  • simona, miercuri, 14.09.2011 15:36

    Hamilton e bolnav cu capul !!! Button e un pilot mult mai bun decat el si mult mai cerebral, dovada declaratiile celor doi ! Button merita sustinerea echipei pe masura talentului sau, are infinit mai multe sanse sa devina din nou campion mondial decat Hamilton care in ultimul timp ne delecteaza doar cu incercarile sale de a se sinucide ;)

  • noname00, joi, 15.09.2011 01:06

    In ultimele curse am observat ca Button este mult mai agresiv, dar in acelas timp si foarte calculat. Poate si pentru ca nu mai are nimic de pierdut, oricum campionatul nu il mai poate castiga. Chiar daca zice ca va lupta pentru titlu atata timp cat exista sanse matematice, dupa comportament Hamiltom mi se pare ca a renuntat deja la acest sezon. Munca celor de la Red Bull si a lui Vettel a dat roade, felicitari lor, abea astept sezonul viitor, si sper ca RedBull sa nu mai aiba acest avantaj.