Renault vrea să furnizeze motoare pentru mai multe echipe

Publicat miercuri, 14.09.2011 09:52 de Daniel Popescu

Renault este pe punctul de a prelungi colaborările cu Williams, Lotus şi Renault pentru furnizarea motoarelor, iar Hispania ar putea deveni al cincilea client în viitorul apropiat.

Constructorul Renault a dezvăluit că doreşte să-şi sporească prezenţa în Formula 1 ca furnizor de motoare, după ce strategia prin care a renunţat la propria echipă în competiţie s-a dovedit a fi fructuoasă din punct de vedere financiar.

Francezii au prelungit săptămâna trecută colaborarea cu Red Bull Racing până la finalul sezonului 2016

, iar potrivit unor informaţii din presa internaţională se pregătesc să semneze parteneriate de lungă durată şi cu ceilalţi trei clienţi, Williams, Team Lotus şi Renault.

În plus, se vehiculează ipoteza că Hispania Racing a abordat Renault în privinţa unui parteneriat similar care ar urma să intre în vigoare în următorii ani. Chiar dacă acest lucru ar însemna că Renault vă furniza motoare pentru 5 dintre cele 12 echipe din Formula 1, francezii sunt deschişi în această privinţă.

"Strategia noastră nu s-a schimbat. Ne-am concentrat atenţia pe furnizarea de motoare, pe lucrurile esenţiale. Inima unui monopost este motorul, aşa că sunt bucuros că ne concentrăm pe acest element. Cred că ne descurcam foarte bine în această zonă, iar rezultatele vorbesc de la sine. Acele patru echipe vin la noi pentru a le oferi motoare şi avem abilitatea de a le satisface. Dacă trebuie să furnizăm motoare pentru mai mulţi parteneri nu mă voi opune. Cu cât avem mai mulţi clienţi, cu atât ne micşorăm costurile", a declarat Carlos Tavares, COO-ul Renault.

Conform regulamentului, un constructor poate furniza motoare pentru cel mult trei echipe, orice parteneriat suplimentar având nevoie de acordul scris al FIA. Începând de anul viitor, Renault va furniza motoare pentru patru echipe, însă un acord cu Hispania ar avea nevoie de acordul forului mondial.

Via | Renault Sport | Autosport

  • raz, miercuri, 14.09.2011 11:56
    f BINE

    Este un lucru bun ca un constructor ca Renault se implica mai mult in F1. Deja se prefigureaza un duel cu Mercedes. Cat despre Hispania :))) sa fim seriosi la cum decurg lucrurile nu ii vad in urmatoarele sezoane in F1.