Castigatorul F1 Champ 2007 a fost la Istanbul!

Publicat vineri, 16.05.2008 21:20 de Daniel Popescu

Bandiul Orest, marele castigator al primei editii de F1 Champ, a fost prezent weekendul trecut la Istanbul pentru a asista la Marele Premiu al Turciei.

Cunoscut in comunitatea F1 Champ drept orestb (numele de utilizator sub care a concurat in F1 Champ 2007), Orest ne-a marturisit ca a fost incantat sa poata lua parte in calitate de spectator in tribune la o cursa de Formula 1.

In plus, nu si-a uitat rivalii din F1 Champ si a fost de acord sa impartaseasca tuturor userilor cateva impresii despre experienta traita la Istanbul. Drept urmare, la scurt timp dupa ce a revenit in tara, Orest ne-a trimis cateva poze de la Istanbul si a acceptat cu placere sa ne raspunda la cateva intrebari in care ne-a descris un Mare Premiu de Formula 1 vazut din postura de spectator. Iata ce a iesit:

Care a fost prima reactie pe care ai avut-o cand ai ajuns pe circuit?

Desi plouase, m-am bucurat ca in sfarsit am ajuns pe circuit si ca voi asista la cursa din tribune. Am inceput sa explorez F1 Village, unde am gasit expuse o masina de formula 1 McLaren Mercedes si una Toyota.

Ce evenimente oficiale ai vazut?

Deoarece am dorit sa profit din plin de aceaste evenimente am fost prezent pe circuit toata sambata si duminica si am vazut antrenamente 3, calificari si cursa de F1, cursa 1 si 2 la GP2, calificari si cursa Porsche supercup.

In ce parte a circuitului era amplasata tribuna in care ai stat?

Tribuna la care am avut bilet, silver 1, era amplasata la sfarsitul liniei drepte de start/sosire, in dreptul primului viraj.

Cum a fost vizibilitatea? Ai putut vedea o mare parte a circuitului? Erau amplasate ecrane prin care puteai sti in orice moment situatia din clasament?

Vizibilitatea s-a limitat la linia dreapta start/finish, primul viraj, ultimul garaj unde era McLaren si iesirea de la pit-uri. In fata tribunei exista un monitor mare unde era difuzata transmisiunea TV dar din pacate scrisul cu clasamentul si timpii efectuati erau imposibil de citit cu ochiul liber. Singura solutie de citire era binoclul sau in cazul meu zoom-ul optic pe aparatul foto. In cursa nu a mai contat scrisul mic deoarece cunoscand foarte bine masinile imi era usor sa-mi dau seama cine pe ce loc este

Ai vazut vreun duel interesant pe pista sau vreun accident din zona in care ai stat?

Am vazut acrosajul de la inceputul cursei in urma caruia a intrat safety car-ul (n.r - Fisichella vs. Nakajima), precum si cateva depasiri de-ale lui Kovalainen. De asemenea acrosajele de la startul GP2 si Porsche supercup.

Cum ti s-a parut cursa din punct de vedere al spectacolului de pe pista?

Cursa a fost intr-adevar cea mai spectaculoasa parte a evenimentului sportiv, chiar daca nu au existat multe depasiri sau incidente. La fata locului mi s-a parut ca timpul a trecut foarte repede si cursa a durat prea putin.

Cum a fost atmosfera in tribune? Aveau suporterii vreun favorit?

Desi predominau suporterii Ferrari si in mare parte cei ai lui Raikkonen, existau simpatizanti ai fiecarui pilot, fiecare sustinandu-l cum putea.

Ai avut posibilitatea sa te apropii de paddock?

Din pacate nu am avut posibilitatea sa ma apropii de paddock, securitatea pe circuit fiind destul de bine organizata si trebuind sa ma multumesc cu accesul la tribuna mea si doar printre gardurile dintre tribunele gold mai reuseam sa vad ceva.

Este adevarat ca sunetul motoarelor de Formula 1 este asurzitor?

Sunetul motoareleor este tare intr-adevar reusind sa-l acopere pe cel produs de elicopterul ce filma de deasupra tribunei mele, dar banuiesc ca in fata tribunei gold unde viteza atinsa este maxima, se aude si mai tare.

Cum ti s-au parut cursele de GP2? Ai vazut live intrarea cainilor pe circuit la cursa de GP2?

Si cursele de GP2 au fost interesante, dar a fost greu de urmarit deoarece nu cunosteam masinile pilotilor si nu mai stiam care si pe ce loc este. Momentul cu cainele spulberat de pe circuit l-am vazut pe monitor.

Cum ti s-a parut organizarea generala a cursei?

Cursa a fost organizata bine, deplasarea la circuit si inapoi nefiind o problema. Cursa a fost si comentata in direct desi vocea comentatorului abia daca se mai auzea din cauza zgomotului motoarelor.

Crezi ca Romania ar putea gazdui o cursa de F1?

Eu cred ca ar putea cu conditia sa dispuna de fondurile necesare pentru acest lucru.

Ai vizitat Istanbulul? Cum ti se pare orasul?

Am vizitat un pic zona veche a Istanbulului deoarece acolo se afla hotelul la care am fost cazat. Moscheele si parcurile sunt frumoase si pline de turisti. Istanbului vechi mi se pare mult prea inghesuit si haotic, aceasta zona fiind plina de comercianti ce vindeau lucruri neinteresante pentru mine. Totusi zona moderna, unde am fost doar un pic, este total diferita si plina de magazine si centre comerciale.

Descrie intregul weekend petrecut la Istanbul intr-un singur cuvant.

TURKISHDELIGHT

Daca mai ai ceva inedit de adaugat despre ce s-a intamplat pe circuit, esti liber sa o faci.

Pai am stat de vorba cu Alonso, am fost la un suc cu Michael Schumacher, la o bere cu Kimi... :)) Ma asteptam ca parada pilotilor de F1 sa fie mai mult decat un camion incarcat cu piloti care faceau din mana si raspundeau scurt la o intrebare. M-a distrat ca internet cafe-urile erau pline de disperati care isi alegeau echipele pentru concursurile on-line organizate in tara lor (printre care si eu :) )

Asadar, Orest a fost incantat de weekendul petrecut la Istanbul, un motiv in plus sa participe si la editita din 2008 a concursului F1 Champ. si, cum parerea  userului care a terminat anul trecut pe primul loc este printre cele mai importante, sa vedem care este opinia lui Orest despre actuala editie a concursului.

Experienta traita la Istanbul te face sa joci cu si mai multa determinare in F1 Champ 2008?

De la inceputul F1 Champ 2008 am inceput sa joc cu scopul de a castiga din nou, mai ales ca acum excursia este pentru 2 persoane. Iar pozitia pe care ma aflu in acest moment in clasamenul general ma face sa cred ca am sanse foarte mari.

Ce parere ai despre modulul de pariuri (practic cea mai semnificativa schimbare fata de 2007)?

Sincer nu-mi place acest modul si ma bucur ca v-ati dat seama ca norocul conta mult prea mult si ati redus suma maxima ce poate fi pariata. Si asa in cursa se pot intampla multe.

Ce parere ai despre sistemul de punctare a stirilor?

Desi punctarea stirilor presupune ca mai tot timpul sa urmarim evenimentele si sa schimbam echipa corespunzator, acest lucru este necesar pentru a nu exista prea multi concurenti cu acelasi punctaj. In mare parte punctarea se face corect, dar de cateva ori s-au scazut puncte in opinia mea fara sa fie cazul. Problema e ca mai sunt stiri care pot fi interpretate in mai multe feluri. De asemenea cel mai nasol moment mi se pare prima zi de testele libere in care nu prea se stie cine va participa.

Ce ai schimba la F1 Champ in acest moment?

As scoate pariurile si m-as mai gandi in legatura cu testele libere in care se testeaza diferite componente si nu exista o competitie directa intre piloti (adica nici unul nu tine neaparat sa fie cel mai rapid in ziua respectiva).

Ce preferi sa citesti pe blog: analize personale despre curse sau poze haioase?

Nu am o preferinta, ambele variante sunt interesante.

Acestea au fost, pe scurt, experientele traite de Orest la Istanbul. Nu uitati ca si voi puteti ajunge la Marele Premiu al Turciei din 2009, daca va veti dovedi sufient de insipirati pe parcursul acestui sezon.

Insa aveti grija! Orest lupta in continuare in F1 Champ si doreste cu orice pret sa repete experienta traita la Istanbul. Il poate opri cineva?

  • undispudet, joi, 15.05.2008 17:35
    hello!

    Va salut,am si eu o parere desprea acest subiect,chiar mi s-a parut foarte interesant ceea ce a spus Orest,dar mi se pare prea putin castigu pentru a te duce intr-o tara straina si sa stay acolo pentru un moment.Va salut si respect f1....

  • highspeed, joi, 15.05.2008 17:38
    hello

    hei baieti mai ziceti si voi id ul lui Orest din anul acesta daca un e secret, e mai mare motivatia daca stii cine ii campionul care urmaresti si vrei sa-l depasesti. Felicitari Orest

  • Tatal_lor, joi, 15.05.2008 17:44
    @orestb

    m`ar interesa numele echipei sale de anul asta pentru a`l putea observa in clasament

  • ally_great, joi, 15.05.2008 18:03
    hello!

    Cred ca e o senzatie unica sa iei parte la un MP de F1 ... am fost si eu la Hungaroring de 2 ori, pe vremea cand Villeneuve era ft competitiv cu Williams Renault (ce vremuri!!) Echipa lui Orest de anul asta cred ca e OreF1 , si e in urma mea :)

  • BoByTzA, joi, 15.05.2008 19:12
    Orestb

    pai ca sa iti spun;) felicitari pentru sezonul trecut,iti uresz si sezonul acesta dar in limita bunuli simt...adica locut 2 dupa mine:D.Cred ca sunt in stare sa castig anul acesta f1 champ...deja am castigat un trecou care din pacate nyu a ajuns si ceva clasari bune

  • SpeedGeorge, joi, 15.05.2008 20:27
    heeeei

    dar ce va "abonati asa" :D ,la castigarea marelui premiu :D ??sunt chiar in spatele lui ore la general...deci si eu am sanse la castigarea concursului :D >mai sunt multee etape....si zeci de mii de puncte de adunat !asa ca aveti grija,ce declarati :) >Va voi depasi pe toti cu noul meu monopost(n.r.de pe tricoul castigat in f1champ) PE interior :P , la fel ca K. Räikkönen ,viitorul dublu campion mondial :P !Asa ca aveti grija,ca "competitia e deschisa tuturor :) !

  • SpeedGeorge, joi, 15.05.2008 20:29
    rectificare

    ma scuzati pentru "cacofonie" din ultimul rand :) ...dar nu am mai recitit textul,inainte de a apasa butonul 'trimite' :) >

  • reddog, joi, 15.05.2008 23:00
    Nu va certati baieti :)

    Mi-am luat concediu tot anul ca sa castig concursul si nu ma las usor :)

  • SpeedGeorge, vineri, 16.05.2008 09:59
    reddog

    asa man,intretine competitia :D ,mai ales ca esti cel mai bine pozitionat din cei care am scris la aceasta stire..in ambele clasamente :P