Programul echipelor in ultima zi de teste

Publicat sâmbătă, 17.05.2008 15:50 de Daniel Popescu

Va prezentam pe scurt programul echipelor in ultima zi de teste de pe circuitul de la Paul Ricard.

Echipele din Formula 1 s-au confruntat vineri cu ploi abundente pe circuitul de la Paul Ricard, astfel incat programul acestora de a testa monoposturile in configuratia pentru Marele Premiu al Canadei a fost dat peste cap in buna masura.

De altfel, Scuderia Ferrari au decis sa finalizeze testele in mijlocul dupa-amiezii, din cauza conditiilor precare ale pistei. Felipe Massa, pilotul aflat la volanului lui F2008, a reusit sa parcurga doar 10 tururi pe uscat in cursul diminetii.

La Toyota, Jarno Trulli nu a intampinat niciun fel de probleme in primele minute ale diminetii, iar ulterior a incercat sa profite de pista umeda pentru a testa pneurile Bridgestone de ploaie. Totusi, din cauza ploii abundente, japonezii au fost siliti sa se retraga prematur in garaj, la fel ca si cei de la Force India.

Mai mult decat atat, Giancarlo Fisichella a intampinat probleme la ambreiaj in cursul diminetii, astfel ca nici el, nici coechipierul sau, Adrian Sutil, nu au reusit sa colecteze multe date pentru a fi analizate de ingineri. Nick Heidfeld a testat diverse solutii aerodinamice pentru monopostul BMW-Sauber, inainte de a avea o iesire in decor care a provocat daune suspensiei spate.

La McLaren, Pedro de la Rosa a reusit sa obtina cateva date importante pentru echipa in ciuda vremii instabile, in timp ce pilotul de teste al echipei Red Bull, Sebastien Buemi, s-a declarat frustrat de faptul ca nu a avut sansa sa testeze la parametri normali din cauza ploii. La satelitul Toro Rosso, Sebastian Vettel a pilotat pentru prima oara monopostul STR3 in configuratia pentru circuitele cu forta de apasare ridicata.

La randul sau, Nelson Piquet Jr s-a declarat dezamagit de vremea rea, insa a reusit sa parcurga cele mai multe tururi dintre pilotii alfati pe circuit, 60, adunand totdata date importante pentru echipa sa. Jenson Button a reusit sa parcurga doar cateva tururi inainte de inceperea ploii, in timp ce la Williams pilotul de teste Nico Hulkenberg a parcurs numai 35 de tururi.