Caterham se va muta în fostul sediul al echipei Super Aguri

Publicat miercuri, 18.01.2012 15:59 de Daniel Popescu

Caterham a anunţat miercuri că îşi va muta fabrica de la Norfolk la Leafield, acolo unde au avut sediul central Arrows şi, ulterior, Super Aguri.

Caterham a confirmat miercuri speculaţiile din presa internaţională potrivit cărora intenţionează să-şi schimbe sediul central.

Astfel, echipa patronată de omul de afaceri Tony Fernandes îşi propune ca în timpul pauzei de vară din luna august să se mute de la actualul sediul din Norfolk la fabrica existentă în localitatea britanică Leafield din Oxfordshire.

Fabrica respectivă a fost deja utilizată în Formula 1 de Arrows şi, ulterior, de Super Aguri, iar Caterham consideră că facilităţile existente acolo o vor ajuta să-şi îmbunătăţească rezultatele în Formula 1. Alături de echipa de Formula 1 se va muta şi cea deţinută de Fernandes în competiţia GP2.

"Pe măsură ce ambele echipe au crescut [...] a devenit clar că avem nevoie să găzduim compania auto în aceeaşi facilitate şi că operaţiunile de curse pentru a avea cele mai bune şanse să ne îndeplinim obiectivele viitoare pe circuit şi în afara lui. Am început să căutăm o locaţie care ar putea fi adaptată pentru nevoile noastre viitoare, iar Leafileld a devenit alegerea evidentă", a precizat malaezianul.

Via | Caterham