Cele mai interesante declaratii dupa Melbourne

Publicat duminică, 18.03.2007 22:22

Kimi Raikkonen: "O victorie fantastica. E minunat sa castig din nou, si asta cu ajutorul noii mele echipe, careia vreau sa ii multumesc pentru masina foarte buna pe care mi-a incredintat-o. Cursa n-a fost atat de usoara cum a parut din afara. Spun asta mai ales din cauza faptului ca, la scurt timp dupa start s-a defectat sistemul de transmisie prin radio si a fost aproape imposibil sa vorbesc cu cei de la boxe. Din fericire, ne-am pregatit foarte bine pentru cursa asta si am stiut ce trebuia facut insa au existat si cateva momente dificile".

Fernando Alonso: "Ce mod de a incepe sezonul si noua mea cariera la McLaren! Bineinteles, e mai bine sa castigi insa Kimi a fost ceva mai rapid decat noi astazi. Oricum, am reusit sa strangem maximum de puncte in conditiile date si sunt multumit pentru asta. Startul a fost destul de ciudat, pilotii BMW fiind foarte rapizi pe primele sute de metri. Am incercat sa imi apar pozitia in fata lui Heidfeld insa m-am trezit in spatele lui Lewis, unde am si stat o buna bucata de timp. M-am concentrat pe mentinerea ritmului sau si, uneori, am redus turatiile pentru ca masina sa isi revina. Am reusit sa revin pe a doua pozitie dupa a doua oprire la boxe pentru ca am putut sa fac doua tururi rapide. Desi in principiu aveam combustibil doar pentru un tur rapid, faptul ca am stat in spatele lui Lewis m-a ajutat sa economisesc ceva benzina si astfel am reusit sa fac doua tururi care m-au adus pe doi."

Lewis Hamilton: "Sunt absolut extaziat pentru ca rezultatul de astazi este mai bun decat in visele mele la debutul in Formula 1. Am pornit bine in cursa, insa masinile BMW au fost foarte rapide. Cursa a fost foarte intensa si am tras din greu pe tot parcursul ei. Am facut si cateva greseli, insa nu a fost nimic serios si m-am bucurat de fiecare minut al cursei. Fernando a trecut in fata mea la al doilea pitstop pentru ca a reusit sa stea mai mult pe pista inainte de schimb iar eu am pierdut ceva timp in spatele unui Super Aguri."

Nick Heidfeld: "Am reusit un start foarte bun, chiar mai bun decat al lui Kimi, si am reusit sa trec de Fernando. Bineinteles ca as fi vrut sa raman in fata sa, insa stiam ca McLaren-urile sunt mai rapide decat noi. In ceea ce priveste fericirea noastra, nu uitati de faptul ca am venit la Melbourne din postura echipei care anul trecut a terminat pe locul 8 la general. Imi pare rau pentru retragerea lui Robert pentru ca si el s-a comportat foarte bine pana in acel moment."

Giancarlo Fisichella: "Cursa a fost mult mai dificila decat ma asteptam. Stiam ca nu dispunem de performantele celor din fata insa speram sa reusim ceva notabil. Ei bine, acum stim ca avem o gramada de treaba. Din punctul meu de vedere am scos tot ce era posibil din ce am avut astazi la dispozitie.

Felipe Massa: "Dupa tot ce s-a intamplat in calificari era greu sa termin pe un loc mai bun decat al saselea. Masina este foarte competitiva si sunt optimist in privinta viitoarelor curse. Daca nu aveam problema din calificari m-as fi batut cu siguranta pentru victorie. Sunt fericit insa pentru rezultate pentru ca ele conteaza pentru echipa si sunt bucuros pentru Kimi, care a castigat la debutul sau pentru Ferrari."

Nico Rosberg: "Nu m-am asteptat sa ne descurcam atat de bine insa avand in vedere ca anul trecut am pornit de pe 12 si am terminat al saptelea ma gandeam ca poate voi repeta performanta. Am scos ce era mai bun din masina astazi si sunt fericit ca l-am depasit pe Ralf. Mi-am asumat niste riscuri, e adevarat, insa trebuie sa ti le asumi cand esti pilot. de aceasta data, a iesit bine pentru echipa."

Heikki Kovalainen: "A fost debutul meu intr-un Mare Premiu de Formula 1 insa, sa fiu sincer, nu e unul pe care sa il tin minte. Nu am avut o cursa senzationala: am facut prea multe greseli iar prestatia mea nu a fost destul de exacta. Desi speram sa urc, sa depasesc alte masini si sa avansez, am avut greutati in a ma tine lipit de cei din fata mea."

Rubens Barrichello: "Cred ca ne-am descurcat bine in cursa de astazi, desi nu am reusit sa terminam in puncte. Pneurile au functionat perfect iar strategia ne-a ajutat mult."

Jenson Button: "Nu a fost o zi foarte buna si nici un rezultat foarte bun. S-ar putea ca problema noastra sa fie legata de aerodinamica partii frontale."