China ar putea renunta la cursa de Formula 1

Publicat vineri, 14.11.2008 10:18 de Daniel Popescu

Organizatorii cursei de la Shanghai au dezvaluit ca iau in considerare renuntarea la Marele Premiu al Chinei dupa 2010 din cauza costurilor foarte ridicate.

Inaugurat cu mare fast in 2004, Marele Premiu al Chinei nu a adus pana in prezent beneficii substantiale organizatorilor.

Acest lucru are drept cauza principala vanzarile slabe de bilete, iar situatia s-ar putea agrava in 2009, intrucat sponsorul principal al evenbimentului, Sinoptec, ar putea renunta la sustinerea acestei curse.

Actualul contract al organizatorilor cu FIA expira in 2010, iar chinezii au dezvaluit ca vor analiza cu multa atentie daca vor prelungi intelegerea cu Bernie Ecclestone.

"Analizam situatia si pana anul viitor ar trebui sa dam un raspuns. Vrem sa cream o situatie de tip win-win atat pentru noi cat si pentru Bernie Ecclestone si organizatorii F1. Daca putem face asta si colaborarea noastra este fructuoasa atunci vom lua asta in considerare", a declarat pentru AFP directorul circuitului de la Shanghai, Qiu Weichang.

O alta problema majora pentru organizatorii chinezi este dorinta lui Ecclestone de a transforma Marele Premiu al Chinei intr-o cursa pe timp de noapte, pentru a veni in sprijinul telespectatorilor europeni. Chinezii se opun insa acestei alternative care ar duce la cresterea substantiala a costurilor si sustin ca situatia lor este total diferita fata de cea din Singapore, tara ce a gazduit in acest an prima cursa pe timp de noapte din istorie.

"In Singapore, organizarea cursei pe timp de noapte este un mod bun de a atrage turisti intr-o tara mica. Vom decide in functie de situatia noastra modul in care vom atrage fani. Cred ca Singapore organizeaza acest eveniment intr-un mod unic, dar noi avem propria noastra situatie".

  • NeoGalaxy, vineri, 14.11.2008 10:39
    @Ha Ha Ha

    Vor o situatie Win-Win LOOOOOOL :))))))))))) Pai Sinopec este intr-o situatie proasta pentru ca le-au scazut vanzarile de benzina... iar China... sa fim seriosi... nu au deloc traditie si de aia oamenii nu stiu ce inseamna Formula 1. Daca erau destepti faceau un Formula 1 cu Panda si sa vezi acolo cat de multi bani ieseau :)))) Interesant este ca si in prezentarea circuitului facuta de ITV se vede un urs Panda :)))) Discutand serios, cateoadata nu exista o situatie Win-Win pentru ca nu se poate. Benie castiga prea multi bani, i-a muls pe toti si acum vrea spectacol si divertisment. Cat tarziu pentru ca tot schimba regulamentul cat se poate de aleator, costurile cam cresc si ideile bune cam dispar. Iar Formula 1 a avut cateva scandaluri care i-au stirbit rau de tot credibilitatea. Asta este! Sper sa vizitez China sa vad un Panda real :PPPPPPPP Ca de Formula 1 m-am plictisit rau de tot dar sper sa vina cativa baieti destepti care sa dea mosii astia afara.