Raikkonen admite ca nu a fost motivat in 2008

Publicat vineri, 14.11.2008 10:34 de Daniel Popescu

Kimi Raikkonen a marturist ca rezultatele modeste din sezonul recent incheiat au drept cauza principala lipsa de motivatie.

Raikkonen a obtinut doar doua victorii pe parcursul sezionului 2008 si a fost surclasat constant de coechipierul sau, Felipe Massa.

Pilotul Scuderiei Ferrari a admis ca, dupa titlul cucerit in 2007, i-a fost foarte greu sa se motiveze in momentul in care concura in cel mai bun caz pentru locul 3.

"Daca stii ca lupti doar pentru locul 3 poate ca nu ai aceeasi viteza intr-o cursa ca in mod normal. Daca nu ai nicio sansa sa depasesti sau sa-ti imbunatatesti pozitia, cu siguranta nu este foarte interesat"

, a declarat finlandezul pentru televiziunea finlandeza MTV3.

Totusi, Raikkonen este optimist ca va reusi sa revina in lupta pentru titlu in sezonul urmator si crede ca acest lucru va duce si la imbunatatirea motivatiei sale. "Cand pilotezi pentru titlu lucrurile sunt complet diferite", a explicat el.

Purtatorul de cuvant al Scuderiei Ferrari, i-a luat insa apararea fostului campion mondial si a laudat modul profesionist in carre acesta a abordat cursele de F1. "Chiar si cand nu era in forma s-a purtat intotdeauna in mod profesionist", a precizat Colajani.