Comisarii de cursă, instruiţi să acorde mai puţine penalizări

Publicat marţi, 23.04.2013 18:09 de Daniel Popescu

Comisarii de cursă au fost instruiţi să acorde mai puţine penalizări împotriva piloţilor în sezonul 2013, potrivit presei germane.

Sezonul 2012 al Formulei 1 a fost afectat de numeroase penalizări dictate de comisari în timpul şi la finalul curselor, lucru care a nemulţumit piloţii şi echipele din cauza faptului că rezultatele finale ale unui Mare Premiu erau stabilite uneori la câteva ore după încheierea evenimentelor.

Publicaţia germană Auto Motor und Sport susţine însă că situaţia s-a schimbat în urma unei întâlniri aparent secrete care a avut loc în timpul iernii şi la care au participat Jean Todt, preşedintele FIA, Charlie Whiting, directorul de curse al FIA, şefii echipelor şi mai mulţi piloţi printre care şi Sebastian Vettel.

Sursa citată susţine că FIA a decis în urmă întâlnirii să transmită comisarilor de cursă să fie mai înţelegători şi să dicteze mai puţine penalizări împotriva piloţilor.

În primele patru curse ale acestui sezon, comisarii de cursă au dictat doar două penalizări pe grila de start, suferite de Esteban Gutierrez de la Sauber şi Mark Webber de la Red Bull Racing. Australianul a primit şi o mustrare scrisă la finalul cursei din Bahrain, în condiţiile în care un pilot este penalizat pe grila de start dacă primeşte trei mustrări scrise pe parcursul unui sezon.

Via Motorsport

  • ccmax, marţi, 23.04.2013 19:07

    Prea multe "domnisoare" (nu sunt misogin) sunt pe pista. Atat timp cat nu se pune in pericol integritatea fizica a pilotilor si cat timp nu avem kamikaze pe traseu, restul sunt incidente de cursa. Este o idee buna sa o lase mai usor cu penalizarile.

  • eu, miercuri, 24.04.2013 13:06

    Pai la cine se mai plange regele el magicu' alfonzito?? NU e bine... :)