Pirelli ar putea modifica pneurile în urma penei suferite de Hamilton în Bahrain

Publicat miercuri, 24.04.2013 10:14 de Daniel Popescu

Pirelli a dezvăluit că ar putea modifica structura pneurilor în urma penei misterioase suferite de Lewis Hamilton în Bahrain, întrucât nu ştie precis care a fost cauza deteriorării acestuia.

Lewis Hamilton a pierdut orice şansă la un rezultat pozitiv în Marele Premiu al statului Bahrain după ce a suferit o pană misterioasă în antrenamentele de sâmbătă. Defecţiunea a condus la deteriorarea suspensiilor, înlocuirea cutiei de viteze şi retrogradarea pe grila de start a pilotului Mercedes.

Iniţial, Pirelli a afirmat că defecţiunea a fost produsă de un obiect metalic, mai ales că Giedo van der Garde a suferit o problemă similară în acelaşi timp, însă producătorul italian a dezvăluit că este posibil ca adevărata cauză să fie alta.

"Trebuie să analizăm mai mult pneul lui Hamilton pentru a înţelege ce s-a întâmplat, pentru că nu suntem cu adevărat siguri. Cu excepţia supraîncălzirii, există foarte puţine dovezi despre ceea ce s-ar fi putut întâmpla. Singurul lucru pe care îl avem este că van der Garde era în spatele lui Hamilton şi a avut pneul tăiat în acelaşi timp. Aşa că această defecţiune ridică unele semne de întrebare", a declarat Paul Hembery, directorul Pirelli Motorsport.

Analiza iniţială realizată de Pirelli în laboratorul mobil din Bahrain a evidenţiat că pneul lui Hamilton s-a supraîncălzit la peste 200 de grade Celsius. Pirelli va transporta însă pneul în cauză la sediul central de la Milano pentru o analiză amănunţită, iar în cazul în care va descoperi o altă cauză pentru incident este posibil ca italienii să modifice cauciucurile.

"Vom lua toate componentele în parte şi vom face o analiză de laborator completă. Asta fie va confirma ce am descoperit anterior, fie ne va face să realizăm că trebuie să implementăm unele schimbări. Va fi o analiză completă şi tratăm cu seriozitate fiecare incident", a adăugat el.

Via Autosport

  • eu, miercuri, 24.04.2013 14:07

    va fi ca si la anvelopele defecte pe care le trimiti in garantie: "din pacate defectiunea se datoreaza folosirii neadecvate si este exclusa de la garantie".

  • ccmax, miercuri, 24.04.2013 15:14

    Daca nu i se intampla si lui van der Garde as fi crezut ca Hamilton a scos untul din ele... fapt care se poate intampla destul de usor la cum piloteaza Hamilton :).

  • si Massa ?, joi, 25.04.2013 00:56

    cel putin una din cele 2 dejantari ale lui a avut o cauza...inexplicabila!