Compania aeriana Qantas este noul sponsor al MP al Australiei

Publicat miercuri, 24.02.2010 16:26 de Mircea Meșter

Qantas le ia locul olandezilor de la ING, care au decis sa sisteze in acest an toate investitiile in imagine pe care le aveau in Formula 1.

Organizatorii Marelui Premiu al Australiei au anuntat ca editia din 2010 a evenimentului va fi sponsorizata de compania aeriana Qantas. Dupa ce ING a decis sa se retraga definitiv din Formula 1 in 2010, cursa de la Melbourne ramasese in aer din punctul de vedere al fondurilor, pierderile din 2009 (40 de milioane de dolari) punand in pericol desfasurarea acesteia.

"Apreciem enorm implicarea sponsorilor acestui eveniment, sprijinul acestora reducand costurile pentru Marele Premiu care ar fi fost scoase din conturile guvernului", a declarat Tim Holding, unul dintre oficialii australieni.

Qantas nu este un nume nou in Formula, implicarea companiei australiene in cel mai urmarit sport cu motor datand inca din anii '80. Mai mult, Qantas a fost sponsorul principal al MP al Australiei intre 1997 si 2001. "Suntem fericiti sa ne reafirmam sprijinul pentru acest eveniment sportiv global care ajunge la fanii Formulei 1 din toata lumea", a declarat Alan Joyce, directorul companiei aeriene nationale din Australia.