Costa: "Ferrari au multe de demonstrat"

Publicat marţi, 08.04.2008 16:10 de Daniel Popescu

Directorul tehnic al Scuderiei Ferrari, Aldo Costa, sustine ca echipa italiana are multe de demonstrat odata cu inceperea sezonului european.

Ferrari au castigat ultimele doua curse din Malaezia si Bahrain, dupa debutul dezamagitor de sezon din Australia. Costa spune ca aceste doua circuite s-au potrivit mult mai bine caracteristicilor monopostului F2008, insa crede ca Ferrari nu si-au aratat inca intregul potential.

"Sepang si Sakhir sunt circuite din noua generatie, cu un anumit tip de viraje si suprafata. Pe circuitele stradale, unde deja am intampinat probleme in acest an, trebuie sa demonstram ca am imbunatatit performantele. Pana acum am concurat pe circuite caracteristice. Trebuie sa vedem ce se va intampla pe circuitele urmatoare. Campionatul este abia la inceput"

.

Chiar daca Costa este convins ca F2008 este mai rapid decat F2007 in toate privintele, el se teme de eventualele probleme pe care le va intampina pe circuitele mai lente. "Imbunatatirile sunt mai ales in privinta aerodinamicii si mecanii. Masina a fost imbunatatita in toate privintele. Totusi, trebuie sa verificam asta pe circuitele pe care am avut probleme cu F2007. Vom astepta", a adaugat el.

Costa a admis ca se astepta ca Ferrari sa castige mai multe puncte pana acum, dupa startul ratat din Australia. "Primul Grand Prix a venit ca un soc. Am reusit sa recuperam, dar daca am fi adus acasa cateva puncte din Australia am fi fost mai fericiti. Si am fi fost in pozitii mai bune in ambele clasamente".