Coulthard vrea modificarea calificarilor

Publicat vineri, 28.03.2008 11:25 de Daniel Popescu

David Coulthard s-a alaturat numerosilor piloti care au solicitat noi reguli pentru calificari, in urma incidentelor de la MP al Malaeziei.

In calificarile pentru cursa de la Sepang, Lewis Hamilton si Heikki Kovalainen au fost retrogradati cu cate 5 locuri pe grila de start dupa ce i-au impiedicat pe Nick Heidfeld si Fernando Aonso intr-un tur rapid de pista. In urma acestor incidente, mai multi piloti din Formula 1 au solicitat aparitia unei noi reguli.

Potrivit unor informatii neoficiale, pilotii nu vor mai putea merge incet in calificari dupa turul cronometrat, intrucat vor fi obligati sa obtina un timp de maxim 120% din media celor mai buni timpi cronometrati.

Desi aceste informatii nu au fost inca confirmate oficial, pilotul echipei Red Bull, David Coulthard, crede ca o astfel de masura se impune. "Din punctul meu de vedere o schimbare de regulament este cea mai simpla modalitate prin care ne putem asigura ca astfel de probleme nu se vor repeta", a declarat Coulthard pentru ITV.

"Sunt de acord cu propunerea ca pilotii sa fie penalizati daca nu realizeaza un timp incadrat intr-un anumit procentaj din cel mai bun timp. Daca vei fi cu o zecime mai lent, atunci vei fi penalizat. Astfel, pilotii nu vor mai rula incet, este foarte simplu. Dar daca le dai oportunitgatea de a salva benzina, vor continua la fel", a adaugat sciotianul.

  • catalinul, vineri, 28.03.2008 13:14
    si cum vor fi penalizati ?

    daca depasesc cu 120% timpul cel mai bun cronometrat..... ce se va intampla ? e o idee cam prostutza. !!! cele mai frumose calificari erau cele de pana acum cativa ani, cand fiecare pilot avea voie la 12 ture.... si spectacolul era din plin !!! sa ne amintim de senna, mansell, prost, schumacher, hakinen ???? oricum noi (spectatorii) suntem doar cu parerile... se pare ca dupa indelungi insistetnte, si pilotii sunt luati in seama..... bernie, nu face decat sa iasa banu' .......