Daimler a cumpărat acţiunile Mercedes AMG deţinute de Aabar

Publicat luni, 19.11.2012 15:07 de Daniel Popescu

Daimler a devenit unicul acţionar al echipei de Formula 1 Mercedes AMG după ce a cumpărat pachetul de 40% de acţiuni deţinut de fondul de investiţii Aabar Investments.

Daimler, compania-mamă a constructorului german Mercedes, a anunţat luni că a cumpărat pachetul de 40% din acţiuni pe care fondul de investiţii Aabar Investments din Abu Dhabi îl deţinea la echipa Mercedes AMG.

Suma tranzacţiei nu a fost făcută publică, însă presa internaţională a relatat

încă din luna aprilie a acestui an că Aabar intenţionează să se retragă din acţionariatul echipei de Formula 1.

Fondul de investiţii Aabar a deţinut 40% din acţiuni după ce a cumpărat echipa Brawn GP la sfârşitul sezonului 2009 împreună cu Mercedes, care a fost ulterior redenumită în Mercedes GP (2010-2011) şi Mercedes AMG (2012).

Decizia celor de la Aabar de a se retrage din Formula 1 ar putea pune şi mai multă presiune pe Mercedes, în condiţiile în care echipa va trebui să investească mai mulţi bani, iar rezultatele întârzie să apară. Germanii l-au recrutat pe Lewis Hamilton pentru următoarele trei sezoane, însă primele performanţe majore sunt aşteptate abia în 2014, atunci când vor fi introduse noile motoare V6 de 1.6 litri.

Via Daimler