Aabar vrea să vândă cele 40% din acţiuni pe care le deţine la Mercedes

Publicat vineri, 20.04.2012 10:28 de Daniel Popescu

Fondul de investiţii Aabar negociază vânzarea pachetului de 40% din acţiuni pe care le deţine la Mercedes, pe lângă ieşirea completă din acţionariatul Daimler şi Tesla.

Mercedes ar putea rămâne fără unul dintre cei mai importanţi parteneri din ultimii ani, care este implicat semnificativ în echipa pe care constructorul german o deţine în Formula 1.

Publicaţia germană Manager Magazin susţine că fondul de investiţii Aabar din Abu Dhabi vrea să vândă pachetul de 40% din acţiuni pe îl deţine în cadrul echiopei de Formula 1.

În plus, arabii intenţionează să vândă şi pachetul de 3% din acţiuni pe care îl mai deţine la Daimler, compania-mama a celor de la Mercedes-Benz, dar şi acţiunile pe care le are la constructorul de maşini electrice Tesla.

Negocierile privind ieşirea din acţionariat se poartă cu oficialii Mercedes, iar în acest moment nu este clar dacă acţiunile vor fi cumpărate de constructorul german sau de un alt fond de investiţii.

O potenţială răscumpărare a acţiunilor de către Mercedes este complicată de refuzul acestora de a semna noul Acord Concorde propus de Bernie Ecclestone, din cauza faptului că germanii nu primesc niciun fel de bonus financiar, spre deosebire de rivalii de la Red Bull, Ferrari sau McLaren.

Mercedes a cumpărat echipa Brawn GP la sfârşitul sezonului 2009 în parteneriat cu Aaabar, iar în prezent constructorul german deţine 60% din acţiuni, restul de 40% revenind fondului de investiţii din Abu Dhabi.

Via | Manager Magazin