Deciziile Consiliului Mondial al FIA

Publicat miercuri, 25.06.2008 17:26 de Daniel Popescu

Consiliul Mondial al FIA a luat miercuri o serie de decizii cu privire la viitorul Formulei 1.

In cadrul Adunarii Generale ce a avut loc miercuri la Paris, Consiliul Mondial a luat cateva decizii importante cu privire la dezvoltarea viitoare a sportului.

Astfel, FIA va colabora mai strans cu echipele din Formula 1 pentru stabilirea directiilor de viitor in privinta regulamentului, inclusiv noutatile de ordin tehnic.

Acest lucru vine dupa numeroasele dispute intre Bernie Ecclestone si FIA cu privire la detinerea controlului in Formula 1.

De asemenea, FIA intentioneaza sa-si sporeasca influenta in Marele Circ prin readucerea la viata a competitiei Formula 2 , informatie relata pe larg de Automarket.ro cu putin timp in urma.

Un alt pas important este decizia de a mari taxele cu 150% pentru echipe doar dupa consultari directe cu acestea. Astfel, taxa pe care fiecare echipa va trebui sa o plateasca anul viitor este de 309.000 euro, in crestere fata de 2008 doar cu procentul aferent inflatiei.

De asemenea, FIA a confirmat ca inscrierile pentru editia 2009 a campionatului mondial de Formula 1 vor avea loc in periaoda 1 - 31 iulie.

In prezent nu detinem informatii daca FIA a amanat introducerea huselor pentru pneuri in 2009, ipoteza despre care v-am informat in aceasta dimineata.