Dennis vrea maxim 20 de curse pe sezon

Publicat miercuri, 02.04.2008 17:29 de Daniel Popescu

Ron Dennis saluta expansiunea globala a Formulei 1, insa spune ca un sezon nu ar trebui sa aiba mai mult de 20 de curse.

In discursul pe care l-a sustinut in cadrul forumului din Bahrain, seful echipei McLaren, Ron Dennis, s-a declarat incantat de faptul ca tari ca Rusia, India, Abu Dhabi, Coreea de Sud si Qatar vor sa gazduiasca curse in viitorul apriopiat.

Totusi, Dennis sustine ca numarul de Grand Prix-uri dintr-un sezon trebuie sa ramana la o limita acceptabila din punct de vedere logistic.

"Salut aceasta expansiune si modul de conducere al lui Bernie Ecclestone. Dar am doua clauze: in primul rand, un sezon nu ar trebui sa depaseasca niciodata limita de 20 de curse, pe care personal o privesc ca o limita naturala logistica. In al doilea rand, trebuie sa mentinem sezonul inchis pe parcursul iernii. Acest lucru este esential nu numai din motive logistice, ci si pentru a pastra un spirit de anticipare al fanilor", a declarat Dennis.

Oficialul britanic a explicat ca pauza de iarna a jucat un rol fundamental in construirea noului sezon si crede ca acest lucru este crucial pentru dezvoltarea Formulei 1. "Cel mai bine vandute reviste de Formula 1 sunt cele de preview-uri pentru noul sezon, nu cele din timpul sezonului. Iar asta se intampla datorita spiritului de anticipatie al fanilor din timpul iernii. Asa ca trebuie sa conservam acest lucru", a precizat Dennis.

  • Ciprian Malan, miercuri, 02.04.2008 17:58
    Abu Dhabi

    Din cunostintele mele, Abu Dhabi este un oras din Emiratele Arabe Unite, de fapt chiar capitala. In articolul pe care l-ati preluat nu scrie nicaieri ca Abu Dhabi ar fi tara.

  • npacurar, miercuri, 02.04.2008 18:35
    Abu Dhabi

    In articol probabil se face referire la Abu Dhabi "Emiratul"... ;) http://en.wikipedia.org/wiki/Abu_Dhabi_%28emirate%29 Deci... parerile sunt impartite... Eu as fi curios insa daca Ron Dennis stie ce-i aia Abu Dhabi... ;))))))