Dennis: "Whitmarsh, mai bun decât mine în gestionarea campionilor"

Publicat marţi, 21.12.2010 15:23 de Daniel Popescu

Ron Dennis consideră că Martin Whitmarsh este mai bun decât el la gestionarea relaţiilor tensionate dintre doi campioni mondiali.

Pe parcursul istoriei sale, McLaren Mercedes s-a văzut de mai multe ori în ipostaza de a avea în echipă doi campioni mondiali.

Acest lucru a condus la numeroase controverse, ca urmare a faptului că fiecare pilot lupta pentru supremaţie în echipă şi pentru a câştiga titlul mondial.

Din acest punct de vedere, McLaren a fost lipsită de scandaluri de amploare în sezonul recent încheiat, chiar dacă i-a avut alături pe Lewis Hamilton şi Jenson Button, campionii mondiali din sezoanele 2008 şi 2009. O parte din merit pentru relaţia bună dintre cei doi britanici i-a revenit lui Martin Whitmarsh, şeful McLaren, fapt remarcat şi de Ron Dennis, fostul şef al teamului.

"Să gestionezi doi campioni mondiali reprezintă de multe ori o provocare pe care am încercat-o de câteva ori. Probabil că Whitmarsh demonstrează că este mai bun decât mine în acest rol", a declarat Dennis în cadrul unui interviu acordat publicaţiei franceze F1i.

Dennis nu a reuşit să gestioneze conflictul dintre campionii mondiali Ayrton Senna şi Alain Prost, care au sfârşit prin a provoca un accident la Suzuka în 1989. O situaţie asemănătoare s-a petrecut în sezonul 2007, când debutantul Lewis Hamilton a avut mai multe conflicte pe parcursul anului cu dublul campion mondial Fernando Alonso.

Via | James Allen

  • ctlnmihai, marţi, 21.12.2010 19:52

    Ai dreptate..dar inca n-a adus titlurile mondiale..