Di Resta nu ar refuza sa concureze pentru o echipa mica

Publicat vineri, 28.11.2008 16:05 de Daniel Popescu

Protejatul echipei McLaren Mercedes, Paul di Resta, sustine ca nu ar fi deranjat daca i s-ar oferi un post de pilot titular la o echipa de pluton din Formula 1.

Parteneriatul tehnologic dintre Force India si Mercedes a nascut numeroase speculatii referitoare linia de piloti a echipei patronate de Vijay Mallya.

Indianul a admis ca McLaren va propune cativa piloti pentru Force India, printre acestia numarandu-se si Paul di Resta.

Scotianul in varsta de numai 22 de ani a admis ca ar fi incantat sa aiba oportunitatea de a pilota in Formula 1 chiar si la o echipa mai mica.

"Ce inseamna o echipa proasta pentru care sa pilotezi? Pilotul trebuie sa obtina cel mai bun rezultat cu ceea ce i se ofera. Trebuie sa-ti bati constant coechipierul. Este dificil, dar sunt pregatit daca provocarea se va ivi", a precizat di Resta.

Actualul pilot din DTM sustine ca merita un loc de Formula 1 si crede ca victoria repurtata asupra lui Sebastian Vettel in Formula 3 EuroSeries este o buna dovada in acest sens. "Vettel a facut o treaba grozava, dar va puteti uita la sezonul 2006, cand l-am batut", a adaugat scotianul. "Sper sa obtin un loc si sa pilotez din nou imptriva lui. Cred ca lucrurile se intampla cu un anumit scop si trebuie doar sa incerci pentru a fi cel mai bun in orice situatie".