Alonso: "Voi fi din nou campion mondial"

Publicat vineri, 28.11.2008 14:58 de Daniel Popescu

Fernando Alonso este increzator ca va reusi sa castige un nou titlu mondial pana la finalul carierei de pilot in Formula 1.

Alonso a cucerit doua titluri mondiale cu Renault in sezoanele 2005 si 2006, iar in 2007 a fost foarte aproape sa repete aceasta performanta cu McLaren Mercedes.

Dupa un inceput de sezon destul de modest, Renault a demonstrat in ultima parte a anului ca poate reveni la forma de altadata, ceea ce ii da sperante lui Alonso ca poate termina din nou pe prima treapta a podiumului.

"Sunt mai mult sau mai putin convins ca nu voi parasi Formula 1 fara sa devin din nou campion mondial", a declarat Alonso pentru postul de radio Cadena SER.

Alonso a ratat titlul mondial in 2007 din cauza rivalitatii cu coechipierul sau din acea perioada, Lewis Hamilton. Chiar daca relatia dintre cei doi au fost foarte tensionata, spaniolul sustine ca cei doi au o relatie obisnuita dupa ce drumurile lor s-au despartit. "Nu este atat de rau precum se aude in Anglia sau Spania. L-am felicitat pentru ca a devenit campion, asa cum am procedat si cu Kimi Raikkonen. I-am spus sa se bucure de titlu, mi-a multumit si asta a fost tot", a explicat Alonso.

In urmatoarea perioada, Alonso va fi prezent la sediul echipei sale pentru a lua masurile pentru scaunul noului monopost pentru 2009, pe care il va testa pentru prima oara la sfarsitul lunii ianuarie.

  • radcargt08, vineri, 28.11.2008 16:01
    firicel zice...

    F. Alonso un pilot constant pe finalul sezonului 08' cu o masina inferioara dar cu un talent si noroc a reusit 2 podiumuri nesperate in contextul sezonului dominat de MASSA si HAMILTON.Se viseaza la Ferrari ..insa mai are de acumulat .Probabil ca italienilor le vine mintea la cap,un pilot italian le lipseste de multi anii nu au mai avut si cand au avut nu a avut rezultate,,Giancarlo Baghetti '' ,,Lorenzo Bandin'' ,,Michele Alboreto''....poate ROSSI va fi mai cu succes..sanse mici cred

  • marianescu, duminică, 30.11.2008 23:55
    for now...

    ...dream on!

  • ccmax, luni, 01.12.2008 17:44
    Alonso: "Voi fi din nou campion mondial"

    ... Pai talent are. Ii mai trebuie si masina...