Domenicali: "Kubica va lupta pentru titlul mondial"

Publicat luni, 07.04.2008 15:59 de Daniel Popescu

Seful Scuderiei ferrari, Stefano Domenicali, crede ca Robert Kubica va lupta pentru titlul mondial pana la sfarsitul sezonului, in urma debutului excelent de sezon.

Kubica a reusit primul pole position din cariera in Marele Premiu al statului Bahrain din weekendul care tocmai a trecut, terminand in cele din urma cursa pe locul 3, in spatele celor doi piloti ai Scuderiei Ferrari, Felipe Massa si Kimi Raikkonen.

Dupa ce a urcat pentru a doua oara consecutiv pe podium, Domenicali vede in pilotul polonez un adevarat candidat la titlul mondial.

"Kubica a facut o cursa foarte frumoasa. Pe podium mi-a spus ca s-a chinuit putin din cauza uleiului de pe pista. Dar forma arata de el si de BMW merita respect. Este un pilot care va lupta pentru titlu pana la final", a declarat Domenicali.

Chiar daca Ferrari au castigat ultimele doua curse, iar in clasament sunt la un singur punct in spatele celor de la BMW, Domenicali crede ca echipa sa trebuie sa munceasca din greu pentru a-si mentine forma. "Programul nostru din acest an se bazeaza pe o crestere constanta", a explicat el. "Trebuie sa dezvoltam masina tot timpul pentru ca trebuie sa muncim in paralel pe doua fronturi: trebuie sa ne concentram pe fiabilitate si performanta. Vrem sa ne ocupam de aceste doua lucru ri la Barcelona", a adaugat el, referindu-se la sesiunea de teste de la Montmelo de saptamana viitoare.

Desi McLaren au avut un debut destul de slab in 2008, Domenicali este convins ca McLaren reprezinta o amenintare majora in acest an. "Absolut. Toate echipele au testat la Barcelona si sunt convins ca McLaren vor reveni la forma obisnuita", a precizat oficialul Scuderiei.

  • tiby2403, miercuri, 09.04.2008 21:40
    poate

    sanse sunt... dar nu poate castiga decat cum a castigat kimi anul trecut, prin ghinionul celorlalti, dar are sanse... totusi ma indoiesc