Renault anunta imbunatatiri majore pentru Barcelona

Publicat luni, 07.04.2008 16:30 de Daniel Popescu

Pat Symonds crede ca performanta monopostului Renault R28 se va imbunatati cu jumatate de secunda in urma upgrade-urilor pentru cursa de la Barcelona.

Directorul departamentului de inginerie al echipei Renault, Pat Symonds, isi pune toate sperantele in pachetul de noutati pregatit de echipa franceza pentru Marele Premiu al Spaniei de la sfarsitul acestei luni. Desi admite ca toate echipele se vor prezenta la Barcelona cu numeroase imbunatatiri, Symonds spera ca Renault faca un pas mai mare decat ceilalti.

"Fiecare echipa are programe importante de revigorare dupa primele trei curse, in care masinile nu se schimba foarte mult. Asa ca vor fi multe imbunatatiri. Lucram cu un pachet aerodinamic updatat, care merge foarte bine.

Avem de asemenea dezvoltari bune si pentru suspensii. Dar nu este suficient sa facem aceste update-uri, pentru ca totul este relativ. Trebuie sa facem un pas in fata comparativ cu ceilalti, asa ca speram sa facem un pas suficient de mare".

Symonds crede ca update-urile programate pentru monopostul R28 valoreaza aproximativ o jumatate de secunda pe tur, in conditiile in care, in medie, echipele castiga circa 0.3 secunde cu un update standard.

In plus, Symonds considera ca prezenta lui Fernando Alonso la echipa este un mare atu pentru Renault. "Fernando piloteaza din inima, ceea ce este minunat. Asta ne place foarte mult la el, devotamentul sau complet", a precizat Symonds.