Theissen ramane precaut in declaratii

Publicat luni, 07.04.2008 17:06 de Daniel Popescu

Mario Theissen spune ca va judeca forma echipei BMW-Sauber doar dupa Marele Premiu al Spaniei, prima cursa europeana din calendar.

Directorul de motorsport al BMW, Mario Theissen, a evitat sa comenteze performantele echipei sale in acest debut de sezon, considerand ca isi va face o parere mult mai obiectiva dupa cursa de la Barcelona de la sfarsitul acestei luni.

"Cursa urmatoare de la Barcelona va fi foarte interesanta din doua motive"

, a declarat Theissen. "Circuitul este relevant pentru ceea ce vom vedea in restul anului, iar pe de alta parte fiecare echipa are un pachet de dezvoltare pentru Barcelona. Asa ca la Barcelona vom putea spune cum stam cu adevarat".

BMW conduc in prezent in clasamentul constructorilor, in timp ce McLaren par sa piarda din turatie in urma prestatiei modeste a lui Lewis Hamilton. Totusi, Theissen neaga ca lupta pentru titlu se va da doar intre Ferrari si BMW. "Nu cred asta. Daca ne uitam la ultimele trei curse, nicio echipa nu a avut performante perfecte in toate cele 3 Mari Premii. In Bahrain, McLaren nu au evoluat la adevarata lor valoare. Barcelona a fost intotdeauna un circuit potrivit pentru McLaren, asa ca sa asteptam sa vedem ce se va intampla acolo. In acest weekend am fost cu siguranta mai rapizi decat McLaren, asa ca mai degraba as spune ca este vorba despre o lupta in trei. Depinde de circuit sau de forma momentului pentru a fi primul".

Theissen nu este entuziasmat prea mult de faptul ca BMW sunt lideri in clasamentul constructorilor, intrucat obiectivul principal, prima victorie in Formula 1, nu a fost inca atins. "Nu schimba cu nimic planurile noastre, si anume obtinerea primei victorii in acest an. Inca nu am realizat acest lucru", a precizat oficialul german.