Domenicali: Noul ECU ne-a creat multe probleme"

Publicat miercuri, 02.04.2008 15:05 de Daniel Popescu

Stefano Domenicali sustine ca Ferrari au avut probleme de fiabilitate in primele curse ale sezonului din cauza noul sistem ECU.

Cei doi piloti ai Scuderiei Ferrari, Kimi Raikkonen si Felipe Massa, au avut probleme la motor in prima cursa a sezonului din Australia, in timp ce Scuderia Toro Rosso si Force India, motorizate de asemenea de Ferrari, au intampinat probleme similare atat la Melbourne, cat si la Sepang. In acest an, toate echipele trebuie sa foloseasca noul sistem ECU furnizat de McLaren Electronic System. Compania MES face parte din McLaren Group, insa este independenta de echipa de Formula 1.

Seful Scuderiei Ferrari, Stefano Domenicali, sugereaza ca Ferrari nu sunt singura echipa care au probleme in adaptarea la noile reguli. "In ceea ce ne priveste, la Melbourne am experimentat probleme serioase de fiabilitate, dar nu din cauza ca am ajuns acolo nepregatiti", a declarat italianul intr-un interviu acordat site-ului oficial al Formulei 1.

"A fost vorba mai degraba de faptul ca in acest an, toate echipele cu exceptia uneia singure au avut de-a face cu un nou partener, unitatea centrala de control, care inca nu si-a dezvaluit toate secretele, mai ales cand vine vorba despre modul in care functionarea acesteia afecteaza functionarea de ansamblu a masinii".

Domenicali a admis ca nu este deloc multumit de acumularea a numai 11 puncte dintr-un maxim total posibil de 36, insa insista ca toti cei care fac parte din Scuderia Ferrari au partea lor de vina. "Aceasta este responsabilitatea intregii echipe, a managerului, a inginerilor, a mecanicilor si, bineinteles, a pilotilor. Toti trebuie sa ne imbunatatim performantele pentru a ajunge la nivelul la care aspiram", a mnai precizat Domenicali.

  • Tatal_lor, miercuri, 02.04.2008 15:43
    @punctaj

    minus la mclaren ?

  • Sepu, miercuri, 02.04.2008 16:28
    :)))

    normal frate ... doar nu crezi ca si-ar incurca ashtia oamnei ..:D

  • marianescu, miercuri, 02.04.2008 19:01
    iaaaaaaaaaar ECU !??!?

    Fraaaaatilor, da nu va mai calmati odata cu ECU asta?! Precis asta a fost problema voastra! ;o)

  • KalEl, miercuri, 02.04.2008 19:01
    !

    da chiar asa, McLaren = implicati pana peste gat in producerea ECU. tin minte ca a mai fost luna trecuta o stire legata de ECU iar McLaren a luat/pierdut 10 puncte parca ...