Viitorul Formulei 1 in viziunea lui Ron Dennis

Publicat miercuri, 02.04.2008 14:33 de Daniel Popescu

Ron Dennis sustine ca Formula 1 are nevoie de noi reguli care sa incurajeze competitia si este convins ca in viitor Marele Circ va produce si mai mult spectacol decat in prezent.

Seful echipei McLaren, Ron Dennis, a luat cuvantul in cadrul unui forum de discutii in domeniul sporturilor cu motor organizat in Bahrain, cu ocazia Marelui Premiu din acest stat.

"Cred cu pasiune ca cele mai glorioase capitole din istoria Formulei 1 vor veni in viitor", a declarat Dennis. "Vom avea nevoie de reguli prin care sa se dezvolte libertatea antrepenorilor, dar in acelasi timp vom avea nevoie de reguli care sa incurajeze o competitie competitiva si echilibrata.

Daca putem concepe aceste reguli pentru a tine costurile in frau, sau chiar sa reducem costurile, cu atat mai bine. Pentru ca de fiecare data cand modificam regulile, rezultatul este aproape intotdeauna o crestere a costurilor. Si, intrucat echipele mici sunt mai putin capabile sa suporte aceste costuri, nu pot raspunde la fel la aceste schimbari ca echipele mai bogate.

Trebuie sa schimbam regulile, pentru ca lumea se schimba. Dar, pentru ca trebuie sa avem un regulament stabil, schimbarile trebuie sa marcheze o evolutie, nu o revolutie".

Dennis a mai precizat in cadrul forumului ca tehnologia KERS, care va fi introdusa in Formula 1 incepand din 2009, reprezinta o dovada in plus ca lumea Formulei 1 este interesata de protejarea mediului inconjurator.