Ecclestone exclude crearea unei competiţii rivale cu Formula 1

Publicat luni, 20.12.2010 09:59 de Daniel Popescu

Bernie Ecclestone consideră că declaraţiile lui Luca di Montezemolo privind crearea unei competiţii rivale cu Formula 1 nu au niciun sens.

Formula 1 se pregăteşte pentru una dintre cele mai radicale schimbări de regulament prin reintroducerea motoarelor turbo în 2013, însă pe de altă parte acest an reprezintă un punct de cotitură pentru modul în care vor fi împărţite veniturile din drepturile TV.

Echipele doresc să obţină 75% din drepturile TV, comparativ cu un procent de numai 50% în prezent, iar Luca di Montezemolo, preşedintele Ferrari, a ameninţat cu

crearea unei competiţii paralele cu Formula 1 dacă aceste cereri nu vor fi onorate.

Cu toate acestea, Bernie Ecclestone, deţinătorul drepturilor comerciale ale Formulei 1, a exclus această posibilitate. "Este ceea ce spune el de fiecare dată când merge la Monza, în fiecare an, că au nevoie de mai mulţi bani. Nu are niciun sens. Echipele nu vor pleca. Au mai încercat o dată. Montezemolo este un tip încântător, dar îi place să spună lucruri şi apoi uită ce a zis", a declarat britanicul în vârstă de 80 de ani pentru agenţia de presă Reuters.

Ecclestone se referă la faptul că echipele au ameninţat că vor crea o competiţie rivală cu Formula 1 la jumătatea anului 2009, după ce şi-au manifestat nemulţumirea privind proiectul de modificare a regulamentului, care prevedea şi limitarea bugetului. În cele din urmă, echipele au ajuns la un acord cu FIA şi Ecclestone, însă Acordul Concorde semnat în acel moment urmează să expire la finalul sezonului 2012.

Via | Reuters

  • toreador023, luni, 20.12.2010 10:30
    Formula 1

    La momentul actual, crearea unei competitii paralele cu Formula 1, nu isi are rostul.....pe viitor poate sa apara o liga separata cu denumirea "Super Formula 1" , cu mega bolizi Ferrari, Mclaren, Renault, ca in filmele SF:).. In liga campionilor la fotbal, la fel au dorit sa faca o liga din echipe din Europa de Vest...dar nu le-au reusit.

  • michael_schumacher, luni, 20.12.2010 10:33
    Schumy fan 4 ever

    Bernie uita de 1982 cand el insusi patron al Brabham s-a trezit in mijlocul grevei pilotilor. Echipele ca si pilotii nu sunt unite, insa si daca o vor face... Adio F1!

  • vw-tr, luni, 20.12.2010 10:45
    Simpaticul Bernie...

    Vorbim pana la urma despre bani. Echipele vor 75% din drepturile comerciale insa Bernie vrea sa ramana ca si pana acum 50-50% (vorbim de multe milioane de dolari). Imaginati-va inca o competitie paralela, unde credeti ca vor fi cele mai bune masini si cei mai buni piloti? Revenind la realitate, imaginea Formulei 1 ar suferi prea mult si nu cred ca asta se doreste. Cred ca se incearca astfel negocierea procentelor.