Red Bull: "Va fi greu să rămânem în frunte şi în 2011"

Publicat vineri, 17.12.2010 17:28 de Daniel Popescu

Christian Horner consideră că va fi dificil pentru Red Bull Racing să rămână în fruntea Formulei 1 şi în sezonul 2011, după ce a cucerit ambele titluri mondiale în acest an.

Red Bull Racing lucrează intens la monopostul pentru anul următor, a cărui dezvoltare a început-o înainte de finalul sezonului.

Echipa a câştigat în 2010 atât titlul constructorilor, cât şi titlul piloţilor şi speră să rămână în frunte şi în continuare, însă Christian Horner, şeful Red Bull Racing, admite că acest lucru va fi dificil.

"Cred că este foarte dificil să egalăm acest an. Evident, maşina a fost foarte, foarte rapidă, pentru că a fost dezvoltată extraordinar de bine. Cred că am avut cele mai bune pitstop-uri în acest an, cred că strategiile noastre au fost creative: trebuie doar să te gândeşti la Mark Webber în Ungaria şi Singapore sau la Sebastian Vettel la Monza, unde munca în pitwall a fost foarte bună."

"Totuşi, întotdeauna încercăm să îmbunătăţim şi poţi învăţa de la fiecare cursă la care participi. Sunt lecţii foarte valoroase pe care le-am învăţat în acest an, aşa cum sunt multe lucruri pe care le-am făcut foarte bine. Intenţionăm să construim pe această bază în 2011", a declarat britanicul în vârstă de 36 de ani în cadrul unui interviu acordat postului de radio Crash.net.

Red Bull Racing va avea de înfruntat dorinţa de revanşă a unor echipe precum Ferrari şi McLaren, care au reuşit să-şi îmbunătăţească performantele încă de la finalul sezonului, în special în cazul Scuderiei.

Via | Crash.net