Ecclestone: "Vrem un nou Acord Concorde"

Publicat vineri, 13.06.2008 11:02 de Daniel Popescu

Bernie Ecclestone a trimis o scrisoare catre toate cluburile auto membre FIA, in care sustine ca echipele de Formula 1 doresc un nou Acord Concorde.

Scrisoarea sefului F1 reprezinta de fapt o replica la zvonurile potrivit carora Formula 1 se va indeparta de FIA dupa ce Max Mosley a primit pe 3 iunie votul de incredere in Adunarea Generala.

In scrisoarea redactata, Ecclestone sustine insa ca echipele din Marele Circ doresc doar semnarea unui nou Acord Concorde, documentul care reglementeaza Formula 1 intre cele trei parti implicate: echipele, proprietarii drepturilor comerciale si FIA.

Pana in prezent, Mosley s-a impotrivit noului Acord Concorde propus de Ecclestone si echipe, care prevede, printre altele, ca toate echipele sa isi construiasca singure masinile.

Presa germana sustine ca, in spatele scenei, Ecclestone si echipele au trimis un ultimatum Federatiei Internationale, care ar trebui sa ia o decizie in privinta Acordului Concorde cel tarziu pe 16 iunie.

Presa internationala speculeaza ca Ecclestone a impus acest deadline dupa ce Mosley a anulat o iontalnire cu detinatorul drepturilor comerciale.