Episodul 7: Primele ore ale primei zile ca pilot

Publicat miercuri, 21.05.2008 11:16 de Mircea Meșter

Luni dimineata. Hotelul Le Castellet din apropierea circuitului Paul Ricard. Trezirea a fost la ora 6, pentru ca la 7:30 trebuie sa ajungem in vestiare pentru a ne echipa ca niste adevarati piloti. Suntem sase din Romania si alti jurnalisti de prin Brazilia si Spania. Din pacate, prognoza meteo arata ploaie astazi, insa organizatorii spera, in paralel cu noi, ca nu se va ajunge la spectacole naturale de genul asta. Deocamdata, dimineata, e innorat. Insa e o atmosfera placuta si foarte multa agitatie.

Normal - mergeam pe circuit pentru a ne transforma pentru cateva ore in piloti adevarati de Formula 1.

Shuttle-urile speciale Renault - cu stickere care atestau faptul ca suntem in sanul echipei dublu campioane mondiale in 2005 si 2006 - sunt gata sa ne preia. Pe langa noi curge o mare de fotografi si cameramani, toti gata pentru a prelua cele mai interesante momente ale zilei.

In 20 de minute ajungem in spatele liniei pit-urilor, unde intram la vestiare. Vad combinezoanele identice cu cele pe care le poarta pilotii ING Renault la fiecare iesire pe pista iar una dintre fetele hostess imi alege, ochiometric, un costum pe marimea mea. Apoi primesc manusi, cagula si pantofi speciali pentru condus. In afara de combinezon, toate sunt noi si special pregatite pentru jurnalistii prezenti la Paul Ricard. Urmeaza sa ne alegem singuri casca optand pentru una dintre marimile posibile: S, M, L sau XL. Un M e perfect.

Dupa dezechipare, primul instinct e sa am o prima fotografie imbracat ca Alonso. Se rezolva imediat. Ma uit in spate si vad alti 25 de piloti de ocazie imbracati la fel. Urcam in sala de conferinte pentru o mica prezentare a programului zilei. Sala se afla deasupra liniei boxelor iar afara stau cuminti si ne asteapta patru masini de Formula 1, sase monoposturi Formula Renault si cateva exemplare Renault Megane Trophy special pregatite pentru circuit. In aer pluteste o stare de nerabdare. Daca s-ar putea, am vrea sa trecem imediat la pilotal, sa urcam in masinile alea si sa rupem acceleratia. O sa vedem mai tarziu ca nu e atat de usor. De fapt, nu e DELOC usor...