Massa spera sa fie competitiv la Monaco

Publicat miercuri, 21.05.2008 12:20 de Daniel Popescu

Felipe Massa sustine ca poate fi competitiv in Marele Premiu al statului Monaco, desi admite ca nu este un mare fan al circuitului din Monte Carlo.

Pilotul Scuderiei Ferrari a avut numeroase probleme la precedentele vizite in Principat, cand a a lovit barierele de protectie din jurul pistei, insa a reusit sa termine pe locul 3 in 2007, in spatele celor de la McLaren Mercedes. Brazilianul a admis ca circuitul de la Monaco nu ii place in mod deosebit, insa sustine ca poate obtine performante bune chiar si in aceste conditii.

"Trebuie sa admit ca nu este unul dintre circuitele mele favorite", a declarat Massa in cadrul unui preview al echipei sale. "In ceea ce priveste placerea de a pilota, prefer circuitele de mare viteza ca Turcia, Bahrain sau Barcelona. Dar asta nu inseamna ca nu pot fi puternic aici. Ma voi pregati cat mai bine si voi incerca sa aduc acasa cat mai multe puncte posibil. Intotdeauna sunt circuitele pe care le placi mai mult, dar asta nu inseamna ca nu poti fi competitiv pe cele pe care nu le indragesti atat de mult".

Dupa victoria de la Istanbul, Massa s-a apropiat la 7 puncte in clasament de coechipierul sau, Kimi Raikkonen, si crede ca Ferrari vor reusi anul acesta sa tina pasul cu McLaren, dupa ce echipa lui Ron Dennis a dominat cursa din 2007. "Nu va fi o cursa usoara in acest weekend si ne asteptam ca McLaren sa fie la fel de puternici ca de obicei, insa cred ca putem fi si noi in forma", a adaugat Massa. "Dar trebuie sa asteptam sa vedem ce se intampla joi pentru ca este dificil de spus ce asteptari sa avem de la noi si de la ceilalti.In general, cred ca Scuderia este intr-o forma mai buna decat la cursa de acum 12 luni".