Fanii ar putea decide noul marcaj al pneurilor din 2012

Publicat joi, 15.09.2011 16:57 de Daniel Popescu

Pirelli a dezvăluit că intenţionează să le ofere fanilor posibilitatea de a alege modul în care va diferenţia cele patru compoziţii decauciucuri în sezonul 2012.

Pirelli este determinată să modifice radical marcajul pneurilor începând din sezonul 2012, ca urmare a numeroaselor confuzii generate în acest an, în special în cursele în care s-au utilizat cauciucuri de compoziţie medium şi hard.

Întrucât diferenţierea dintre alb şi argintiu este dificilă în ritm de cursă, unicul furnizor de cauciucuri este decis să aducă modificări pentru anul viitor, iar fanii ar putea avea un cuvânt greu de spus în acest sens.

"Cred că trebuie să avem o varietate şi trebuie să îmbunătăţim marcajul, în mod sigur în privinţa compoziţiilor hard şi medium cu culorile argintiu şi alb. Trebuie să le diferenţiem şi să le dăm mai multă culoare, pentru a fi mai uşor de recunoscut atunci când sunt folosite în curse. Nu avem încă soluţii şi poate am putea organiza un concurs pentru cafanii să aleagă culorilor pneurilor Pirelli pentru anul viitor", a declarat Paul Hembery, directorul Pirelli Motorsport.

De asemenea, Pirelli a confirmat că nu va folosi un marcaj fluorescent pentru pneurile pe care le va furniza în Marele Premiu al statului Singapore de la sfârşitul acestei luni, care se va desfăşura integral pe timpul nopţii. Motivul este legat de faptul că actualul marcaj se realizează cu stickere şi nu cu vopsea obişnuită.

Via | Autosport