Pollock: "Monopolul Renault, periculos pentru Formula 1"

Publicat joi, 15.09.2011 17:40 de Daniel Popescu

Craig Pollock consideră că creşterea numărului de echipe pentru care Renault furnizează motoare este periculos pentru Formula 1 şi poate conduce la retragerea forţată a celor de la Cosworth.

Renault furnizează motoare pentru Red Bull Racing, Lotus şi Renault, iar de anul viitor va reface parteneriatul cu Williams.

Constructorul francez negociază o înţelegere similară şi cu Hispania, care ar duce numărul clienţilor la 5 dintre cele 12 echipe. O astfel de mişcare este periculoasă pentru Formula 1 deoarece creează un monopol şi forţează rivalii de la Cosworth să se retragă, potrivit lui Craig Pollock, şeful companiei Pure care intenţionează să ofere motoare în Marele Circ din 2013.

"Exista o problemă în interiorul sportului şi toată lumea o cunoaşte foarte bine. Nimeni nu ştie ce se va întâmpla cu Cosworth, nimeni nu vorbeşte despre asta şi despre faptul că şeful lor din Formula 1 (Mark Gallagher) a părăsit echipa. Cu siguranţă arată ca şi cum şobolanii au părăsit corabia", a declarat el pemntru publicaţia GPUpdate.

Cosworth va furniza motoare în 2012 doar pentru Virgin şi Hispania, cele mai slabe echipe de pe grila de start, iar o retragere a britanicilor va avea ca rezultat existenţa a numai trei constructori în Formula 1: Mercedes, Ferrari şi Renault.

"Dacă Renault furnizează motoare pentru prea multe echipe va avea prea multă putere în sport şi poate începe să dicteze propriile reguli. În plus, nu este o companie independenta şi se poate retrage oricând. Dacă se retrage şi numai Ferrari şi Mercedes furnizează motoare, atunci aceştia ar trebui să furnizeze motoare pentru încă trei echipe, iar ei nu vor asta", a mai precizat el.

Via | GPUpdate

  • di_frera, joi, 15.09.2011 18:22
    ...periculos pentru Formula 1"

    Sfera de interese: Mercedes furnizeaza, Ferrari furnizeaza si poate ceva mai mult (?) Renault furnizeaza...si usor-usor ''jocul de glezne" incepe sa deranjeze in F1!

  • raz, joi, 15.09.2011 19:36
    interese

    Sunt interese la mijloc de aia comenteaza. Cosworth trebuie sa aiba mereu de lucru, sunt englezi de ai lor si nu treb sa scape nici o echipa mica de motoarele lor inapoiate. Sincer cred ca doar ARO sunt mai slabe decat Cosworth...

  • xyz, vineri, 16.09.2011 10:22
    raz

    Cred ca exagerezi. Daca ARO ar avea tehnologia Cosworth poate ca ar face motoare mai bune.