Ferrari anticipeaza un weekend competitiv

Publicat sâmbătă, 27.09.2008 12:18 de Daniel Popescu

Felipe Massa si Kimi Raikkonen considera ca Ferrari va fi foarte competitiva pe circuitul Marina Bay din Singapore, in urma rezultatelor obtinute in antrenamentele de vineri.

Massa a incheiat ambele sesiuni de antrenamente in spatele rivalului sau, Lewis Hamilton, insa este multumit de cum au mers lucrurile in prima zi pe circuitul Marina Bay.

"A fost o zi pozitiva. este doar inceputul weekendului si mai avem mult de munca, dar am inceput cu dreptul", a declarat Massa. "Masina se piloteaza bine, mai ales cu pneurile mai tari, dar stim ca conditiile se vor imbunatati, asa ca este prea devreme sa tragem concluzii. Vizibilitatea nu este o problema".

"Cred ca vom fi competitivi, dar nu pot spune cum vom fi comparativ cu rivalii. Este un circuit stradal, ceea ce inseamna ca trebuie sa te concentrezi tot timpul, pentru ca nu exista loc pentru greseli".

La randul sau, Kimi Raikkonen este optimist dupa primele tururi parcurse in Singapore, chiar daca schimbarea setarilor in a doua sesiune nu a dat rezultatele scontate.

"Vizibilitatea este grozava si nu simti ca pilotezi noapte cu toate luminile din jurul circuitului. In general imi place circuitul, chiar daca exista damburi in unele parti", a declarat finlandezul.

"La inceput masina a fost foarte stabila, iar apoi am incercat o modificare la spate pe care am testat-o la Mugello saptamana trecuta, dar nu a produs efectul dorit. Totusi, avem destul timp sa schimbam inapoi. In ansamblu, cred ca vom fi competitivi".

Desi Singapore este privit drept punctul de reper al sezonului 2008, mai multi specialisti si-au exprimat temerea ca depasirile vor fi foarte putine, la fel ca pe noul circuit de la Valencia. Raikkonen crede ca in cursa de duminica nu vor fi mai multe depasiri ca de obicei. "Nu cred ca vom vedea prea multe, ca de obicei de altfel", a incheiat campionul mondial.