Kovalainen schimba motorul, insa nu va fi penalizat

Publicat sâmbătă, 27.09.2008 12:49 de Daniel Popescu

McLaren a decis sa ii schimbe motorul lui Heikki Kovalainen inaintea antrenamentelor de sambata, insa pilotul finlandez nu va suferi nicio penalizare pe grila.

Conform regulamentului FIA, fiecare pilot poate schimba o data pe sezon motorul inainte de ciclul de doua Mari Premii fara sa fie penalizat.

Oficialii McLaren au fost ingrijorati de fiabilitatea motorului utilizat de Kovalainen in Singapore si au decis sa ii schimbe unitatea. "Am schimbat motorul lui Kovalainen ca masura preventiva"

, a declarat seful departamentului de motorsport al Mercedes, Norbert Haug. "Am vazut ca motorul este destul de solictat, iar acesta este un motor de tip "joker", asa ca nu se aplica nicio penalizare pe grila de start. Decizia a fost luata vineri".

Haug a dezvaluit insa ca decizia nu ar fi fost luata daca McLaren nu putea juca "jokerul". "Daca nu exista un motor de tip "joker" cu siguranta nu am fi facut nimic, iar sansele de a nu fi avut probleme erau destul de mari. Este un moment critic al anului si daca asa ceva este disponibil ar trebuie sa il folosesti. Am avut o fiabilitate foarte buna pana acum. Daca exista un risc de 1-2% atunci trebuie sa il folosesti daca poti".

Coechipierul lui Kovalainen, Lewis Hamilton, are inca posibilitatea de a efectua o schimbare "gratuita" a motorului.