Ferrari au ocolit "inghetarea motoarelor"?

Publicat vineri, 09.05.2008 12:07 de Daniel Popescu

Presa germana sustine ca Ferrari au reusit sa imbunatateasca semnificativ motorul monopostului F2008, in ciuda regulilor care interzic acest lucru.

Daca anul trecut performanta motoarelor echipelor de top era aproximativ egala, lucrurile s-au schimbat substantial in acest an, cand Ferrari au dominat ultimele trei curse.

Desi dezvoltarea motoarelor este "inghetata" cel putin pana in 2013, publicatia Auto Motor und Sport sustine ca Ferrari au reusit sa creasca puterea motorului cu cel putin 10 cai putere.

Cresterea de performanta ar fi rezultatul unor "upgradeuri" permise de regulament, insa mai multi producatori de motoare par sa fie nemultumit de avansul luat de Scuderia. Rivalii italienilor se tem ca modificarile motorului, care au fost aprobate de FIA, au fost efectuate sub pretextul unor probleme de fiabilitate.

"Regulile referitoare la inghetarea motoarelor nu permit foarte multe dezvoltari", a declarat Mario Theissen, seful departamentului de motorsport al BMW. "Nu pot judeca daca s-au efectuat dezvoltari pentru cresterea performantantelor. dar presupun ca s-au efectuat procedurile legale si nu am nicio suspiciune".

  • stefank13, vineri, 09.05.2008 12:30
    Punctare

    Theissen pentru ce a luat puncte!? "Auto Motor und Sport sustine ca Ferrari au reusit sa creasca puterea motorului cu cel putin 10 cai putere." Ce treaba are Theissen? Doar ca si-a dat cu parerea?!

  • cobra, vineri, 09.05.2008 13:02
    lol

    hhahhahaa patetic....thiessen pt ce ia punctele ?

  • daniel.popescu, vineri, 09.05.2008 13:08
    @theissen

    In caz ca nu ati observat pana acum, toate declaratiile din cadrul stirilor sunt punctate. Implicit, in aceasta stire este punctat Theissen.

  • stefank13, vineri, 09.05.2008 15:03
    Theissen

    Intr-o stire despre Ferrari este punctat Theissen.. poate ar fi trebuit depunctat, pentru ca BMW nu au reusit sa isi imbunatateasca motorul. Corect? Ce a declarat? Declaratia lui putea sa o dea si femeia de serviciu de la Toro Rosso. Da, Ferrari e regulamentar nu am suspiciuni..Declaratia avea legatura cu Ferrari. Uitati declaratie: http://en.f1-live.com/f1/en/headlines/news/detail/080509105222.shtml Aceasta stire de ce nu s-a punctat? Nu este nimic logic in punctarea stirilor..si cu atat mai mult punctele acordate!