Turcia, antrenamente 1: Ferrari, intre extaz si agonie

Publicat vineri, 09.05.2008 11:38 de Daniel Popescu

Felipe Massa s-a impus in prima sesiune de antrenamente libere de la Istanbul, in timp ce Kimi Raikkonen a terminat ultimul din cauza unor probleme mecanice.

Massa a inceput excelent Marele Premiu al Turciei, realizand cel mai bun timp in prima sesiune de antrenamente libere de vineri. Intre timp, coechipierul sau, Kimi Raikkonen, a stat mai mult in garaj din cauza unor probleme la cutia de viteze.

Heikki Kovalainen a demonstrat ca nu este afectat de accidentul de la Barcelona, reusind sa se plaseze in spatele pilotului brazilian de la Ferrari. De altfel, finlandezul a reusit un timp mai bun decat Lewis Hamilton, care a fost nevoit sa se multumeasca cu locul 3.

Comisarii de cursa au curatat foarte tarziu pista, astfel ca in primele 40 de minute niciunul dintre piloti nu s-a angajat in tururi cronometrate.

Sebastien Bourdais a fost primul care a iesit pe psita, insa aderenta scazuta a produs mari probleme pilotilor. Kazuki Nakajima (Williams), Adrian Sutil (Force India), Jarno Trulli (Toyota), Massa si Hamilton au pierdut controlul volanului intre virajele 3 si 6, in timp ce Giancarlo Fisichella s-a rotit pe pista in virajul 7, la prima iesire pe circuitul din capitala Turciei.

La randul lor, Robert Kubica de la BMW-sauber, David Coulthard de la Red Bull, Massa si Sutil au efectuat scurte excursii in zona de esapare chiar si dupa ce conditiile s-au ameliorat. Kimi Raikkonen a parcurs doar trei tururi inainte de a reveni in garaj din cauza unor probleme la cutia de viteze.

Campionul mondial nu a mai iesit pe circuit in cursul diminetii si a terminat antrenamentele pe ultimul loc. In spatele lui Massa si a pilotilor McLaren, Fernando Alonso a confirmat performantele bune ale monopostului Renault R28 aratate la Barcelona, in timp ce Honda Racing au reusit sa termine pe locutrile 5 si 8 prin Jenson Button si Rubens Barrichello. Cei doi au fost despartiti de Kazuki Nakajima si Nick Heidfeld, in timp ce Nelson Piquet Jr si Timo Glock au completat topul primilor 10 piloti.

Rezultatele complete ale sesiunii le puteti vizualiza aici .