Codemasters vor produce noul joc oficial de F1

Publicat vineri, 09.05.2008 10:47 de Daniel Popescu

Producatorul de jocuri video Codemasters a ajuns la o intelegere cu Bernie Ecclestone pentru realizarea jocului oficial al Formulei 1.

Vesti bune pentru toti fanii Formulei 1 si a jocurilor video. Producatorul de jocuri video Codemasters a ajuns in sfarsit la o intelegere cu managementul Formulei 1 pentru realizarea jocului oficial al acestei competitii.

Vestea cu adevarat buna este ca jocul va fi disponibil pentru toate platformele disponibile, inclusiv pe PlayStation si PC. Totusi, fanii vor trebui sa astepte inceputul anului viitor pentru a se transpune in pielea unor piloti ca Lewis Hamilton, Kimi Raikkonen sau Fernando Alonso. Jocul se va baza pe sezonul 2009 al competitiei.

Codemasters au inceput deja pregatirile pentru crearea noului joc, angajand numerosi programatori de la defunctul studio de jocuri Sega Racing Studio. In acest proiect vor fi implicati 350 de oameni, iar jocul se va baza pe motorul EGO folosit de Codemasters la crearea jocului Colin McRae: DIRT.

Cel mai recent joc oficial al Formulei 1 a fost publicat de Sony la jumatatea anului trecut si s-a bazat pe sezonul 2006, insa acesta a fost disponibil exclusiv pentru platforma PlayStation.