Ferrari, echipa din F1 care achită cel mai târziu facturile

Publicat vineri, 09.12.2011 13:17 de Daniel Popescu

Ferrari este echipa care îşi plăteşte cel mai târziu furnizorii din Formula 1, în timp ce Sauber şi Williams se află la polul opus al clasamentului.

Compania germană D&B, care se ocupă de realizarea de rapoarte economice, a dezvăluit vineri modul în care echipele din Formula 1 îşi achită facturile către furnizori.

La fel ca şi în anii precedenţi, aproape toate echipele de top se remarcă prin plata cu întârziere a datoriilor, în timp ce echipele de la mijlocul plutonului sunt singurele care acordă o atenţie sporită acestor facturi.

Astfel, Ferrari este echipa care îşi achita cel mai târziu facturi, furnizorii fiind nevoiţi să aştepte în medie 18 zile pentru a-şi încasa banii pentru serviciile furnizate. Italienii sunt urmaţi în clasamentul negativ de Virgin (17 zile întârziere) şi Renault (16 zile întârziere), însă nici cei de la McLaren nu stau mai bine, întrucât îşi achita facturile cu o întârziere de 12 zile.

În schimb, Toro Rosso îşi achită datoriile cu o singură zi întârziere, urmată la mică distanţă de Sauber (două zile întârziere) şi Williams (trei zile întârziere). Campioana mondială Red Bull Racing întârzie la rândul ei plata facturilor cu cinci zile.

Iată clasamentul complet în funcţie de zilele de întârziere la plata facturilor:

 Echipa  Intarziere
 Toro Rosso  1
 Sauber  2
 Williams  3
 Red Bull  5
 Lotus  8
 Force India  9
 Mercedes  11
 McLaren  12
 Renault  16
 Virgin  17
 Ferrari  18
 Hispania  N/A

* Pentru Hispania nu exista date.

Via | D&B Germany