Ferrari închide tunelul de vânt pentru analizarea acurateţii datelor

Publicat luni, 01.10.2012 15:44 de Daniel Popescu

Ferrari a luat decizia radicală de a închide tunelul de vânt pe parcursul iernii cu scopul de a descoperi dacă datele furnizate sunt corecte.

Ferrari suspectează că o defecţiune la tunelul de vânt ar putea împiedica echipa să realizeze progrese semnificative în dezvoltarea monopostului F2012 pe parcursul acestui sezon.

Informaţia a fost dezvăluită de preşedintele Luca di Montezemolo, care susţine că a fost informat de şeful Stefano Domenicali că există pericolul ca datele obţinute de echipă în tunelul de vânt să nu fie conforme cu realitatea. Din acest motiv, echipa a decis să închidă tunelul de vânt timp de câteva luni, pentru a identifica o eventuală defecţiune.

"Adevărata problemă este că uneori datele din tunelul de vânt se potrivesc, iar asta creează şi mai multă confuzie. Domenicali a ajuns la o concluzie: să oprim tunelul de vânt şi să facem testele în altă parte, pentru a verifica şi a recalibra totul. Vom avea nevoie de timp. Nu ştiu dacă asta se va întâmpla în decembrie sau în ianuarie, depinde de el. Am încredere absolută în Domenicali", a declarat el pentru publicaţia italiană Gazzetta dello Sport.

Ferrari a avut probleme cu tunelul de vânt şi pe parcursul sezonului 2011, iar la vremea respectivă a preferat să dezvolte monopostul în tunelul de vânt deţinut de constructorul Toyota în localitatea germană Koln.

Pe de altă parte, un purtător de cuvânt al Scuderiei a negat zvonurile lansate în weekend de presă italiană potrivit cărora Felipe Massa ar fi semnat prelungirea contractului cu Ferrari pentru 2013. "Nu este adevărat. Felipe nu a semnat nimic încă", a precizat el.

Via Autosport, GMM

  • ion, luni, 01.10.2012 16:31

    Pot sa il inchida cu totul pentru ca de vreo 4 ani incoace e clar ca nu le functioneaza!

  • ccmax, luni, 01.10.2012 22:37

    Iar Tunelul asta.....vorba lui ion: sa il inchida de tot :).

  • hasu, luni, 01.10.2012 23:51

    Cred ca tunelul este pentru ....tractoare.S-au o fi pentru Ciorbea si Domenicali sa vada luminita de la capat....cine stie!?!?!!!!!!!!