Ferrari nu vor utiliza noul nas la toate cursele?

Publicat marţi, 29.04.2008 16:33 de Daniel Popescu

Ferrari au anuntat ca nu s-au hotarat inca daca vor utiliza noul nas revolutionar la toate cursele care au mai ramas din acest sezon.

Echipa a introdus noua componenta la testele de la Barcelona de acum doua saptamani si au utilizat-o cu succes in cursa din weekend de pe acelasi circuit. Cu toate acestea, seful Scuderiei Ferrari, Stefano Domenicali, a dezvaluit ca echipa ar putea recurge la vechul nas pe circuitele de mare viteza.

"Trebuie inca sa facem niste evaluari. Pe acest tip de circuit, este fundamental ca nasul sa lucreze impreuna cu restul pachetului. Dar nu pot spune cdaca il vom utiliza peste tot", a declarat Domenicali. "In teorie, circuitele de viteza medie ca Barcelona sunt foarte potrivite. Suntem insa in dubiu in privinta circuitele de mare viteza. Trebuie sa evaluam acest aspect".

La randul sau, directorul tehnic al Scuderiei, Aldo Costa, spune ca este multumit de performantele inregistrate in Spania si anunta noi update-uri minore pentru Marele Premiu al Turciei de la sfarsitul saptamanii urmatoare. "Avem motive sa fim multumiti de performanta masinii pe parcursul intregului weekend", a declarat Costa pentru Gazzetta dello Sport. "Dezvoltarile s-au dovedit pozitive si vom introduce altele noi cursa dupa cursa. De asemenea, vor fi cateva dezvoltari si pentru Turcia privitoare la aerodinamica si acestea vor fi de asemenea vizibile, ca si gaura din nasul masinii. Nu vom renunta la gaura din nas, cel putin nu in perioada urmatoare. Ar fi o nebunie avand in vedere rezultatele pe care le-am obtinut".