Ferrari pregăteşte un monopost complet nou pentru Bahrain

Publicat vineri, 23.03.2012 11:01 de Daniel Popescu

Ferrari va utiliza un monopost complet nou în Bahrain, care va include modificări radicale la şasiu, sistemul de evacuare şi comportamentul aerodinamic, potrivit publicaţiei Marca.

Presa internaţională a dezvăluit în această săptămână că Ferrari va introduce un update major pentru monopostul F2012 cu ocazia Marelui Premiu al Spaniei, însă publicaţia spaniolă Marca susţine că noutăţile au o anvergură mult mai mare şi vor apărea pe circuit cu o etapă mai devreme, în Bahrain.

Potrivit sursei citate, Ferrari va introduce un monopost complet nou cu ocazia cursei din Bahrain, care vizează un şasiu nou, un sistem de evacuare asemănător cu cel utilizat de McLaren, Red Bull şi Sauber, o nouă carcasă de motor şi o nouă configuraţie a plăcilor exterioare ale caroseriei.

Din cauza numeroaselor modificări planificate, noul monopost va trebui să treacă din nou testele de siguranţă impuse de FIA.

Munca la noul monopost a început încă de la a doua sesiune de teste din iarnă, care a avut loc pe circuitul de la Barcelona în a doua jumătate a lunii februarie, semn că Ferrari a realizat de la bun început că are nevoie de o nouă filosofie pentru a lupta pentru titlul mondial. În mod obişnuit, echipele introduc primele update-uri majore în prima cursă europeană a sezonului, însă graba celor de la Ferrari evidenţiază încă o dată problemele pe care Scuderia le are cu noul monopost F2012.

Dacă informaţiile se vor concretiza, Ferrari va trebui să mai concureze cu actualul monopost doar în Malaysia şi China. Totuşi, informaţiile dezvăluite de Marca cu privire la un şasiu complet nou pentru monopost trebuie privite cu scepticism, în condiţiile în care regulamentul tehnic interzice modificarea şasiului în timpul sezonului, cu excepţia cazurilor în care acesta are defecţiuni care pot afecta securitatea piloţilor.

Via | Marca

  • BackonYou, vineri, 23.03.2012 11:17
    F

    Degeaba.

  • ddorel, vineri, 23.03.2012 12:19
    Hmmm

    Ce stiu cei de la Ferrari??? Nimic! Iaca pe tine sa te intrebe...

  • BackonYou, vineri, 23.03.2012 12:41
    F

    Sunt constient de faptul ca pot fi surprinzatori, dar nu cred ca v-a reveni la stadiul celor de la Mclaren, orice ar face ( la asta m-am referit). >Ddorel : nu am solicitat si nici nu ma intereseaza.

  • bb brunes, vineri, 23.03.2012 13:29

    Poate nu vor ajunge la stadiul Mclaren, insa nici nu cred ca de asta au nevoie...s-a vazut ca Alonso a facut o cursa destul de buna saptamana trecuta, avand in vedere dezastrul din calificari..astfel, daca ar reusi sa mai lucreze putin la monopost,se poate si mai bine de atat...nu sa ia campionatul din prima, dar macar sa fie acolo, in lupta pentru el

  • jan, vineri, 23.03.2012 13:49

    Cum adica unul nou pt Bahrain ??!!! Pai trebuia sa aiba deja unul nou ca sa il faca bun pt cursa, au fost deja 2 sesiuni de teste.

  • BackonYou, vineri, 23.03.2012 14:24
    bb brunes

    Sunt de acord cu tine . :) .

  • BlueEnergy, vineri, 23.03.2012 16:24

    Ca fan Ferrari, cand aud de monopost nou si cand ma gandesc ce epic fail e monopostul inceputului de an...am frisoane. :-)

  • Didernes, sâmbătă, 24.03.2012 11:14
    Wartburg

    Wartburg