FIA ar putea renunta la interzicerea huselor

Publicat miercuri, 25.06.2008 11:50 de Daniel Popescu

Consiliul Mondial al FIA ar putea decide miercuri sa amane eliminarea huselor din Formula 1, eveniment programat pentru sezonul 2009.

Mai multi piloti de top din Formula 1 s-au declarat impotriva eliminarii huselor de protectie pentru pneuri din 2009, intrucat revenirea pneurilor slick ar putea conduce la probleme legate de siguranta pe pista. Pilotii au explicat ca, fara husele de protectie, pneurile se incalzesc mult mai greu, astfel ca aderenta acestora in primele tururi de pista este foarte scazuta.

Totusi, potrivit ultimelor informatii, Consiliul Mondial va decide la intrunirea de miercuri de la Paris sa amane eliminarea huselor. Initial, propunerea eliminarii huselor a venit din partea F1 Technical Working Group (TWG), sub pretextul ca acest lucru ar micsora vitezele atinse de masini pentru ca pneurile ar fi fost utilizate la o temperatura mai mica. De asemenea, in timpul periaodelor in care safety car-ul este prezent pe pista pneurile ar fi pierdut mai putina presiune.

Totusi, pilotul de teste al echipei Honda, Alex Wurz, sustine ca pilotii sunt multumiti de aceasta decizie. "Pilotii sunt fericiti pentru ca anul viitor vor fi pneuri slick si huse electrice. Asta este sigur in proportie de 99% si decizia se va lua miercuri", a declarat Wurz pentru portalul sportnet.