Minardi: "Exista 4 piloti mai buni decat Hamilton"

Publicat miercuri, 25.06.2008 11:10 de Daniel Popescu

Gian Carlo Minardi, fondatorul echipei omonime, crede ca in prezent in Formula 1 sunt 4 piloti mai buni decat Lewis Hamilton.

Experienta lui Minardi in privinta selectarii pilotilor nu poate fi pusa la indoiala, dupa ce piloti ca Jarno Trulli, Giancarlo Fisichella, Mark Webber si, mai ales, Fernando Alonso, si-au facut debutul in Marele Circ la volanul unui monopost al echipei sale.

Fostul patron de echipa considera ca in F1 exista in prezent patru piloti mai buni decat Hamilton si, in plus, explica si motivele pentru care face aceste afirmatii.

"In opinia mea, exista patru piloti mai buni decat Hamilton", a declarat Minardi. "Robert Kubica nu a comis nicio eroare de la inceputul sezonului, si chiar si acel incident a fost din vina lui Kazuki Nakajima. Fara acel incident ar fi fost si acum lider in campionat. S-a dovedit a fi mult mai consistent si mai matur decat Hamilton".

"Un altul este Alonso, care desi nu are o masina competitiva poate reusi intotdeauna ceva bun. Iar apoi sunt cei doi piloti de la Ferrari (n.r - Kimi Raikkonen si Felipe Massa).

"Acestea fiind spuse, Hamilton este evident un pilot norocos. Totusi, comite multe erori care demonstreaza ca nu are experienta si ca este nervos. In urmatoarele cuse va fi interesant de urmarit cum va evolua din aceste puncte de vedere", a incheiat italianul.

  • DEMOnick, miercuri, 25.06.2008 18:48
    Binenteles...

    Doar este italian si, normal, nu are de ce sa tina cu Hamilton. Aceasta stire aparuta prin presa cred ca este una din multele la care facea afirmatie sefii McLaren ca sunt menite sa destabilizeze pilotul.

  • tiby2403, miercuri, 25.06.2008 21:47
    foarte adevarat

    nu inteleg toata treaba asta prohamilton sia faqt debutul in cea mai buna masina de anul trecut. atata tot. are talent... dar nu are talent ca si raikonnen, sau kubica, sau alonso. de massa ma indoiesc totusi... dar hamilton nu este mai bun decat acestia 4. ii lipseste si experienta. raikonnen a castigat anul trecut cu o masina net inferioara. hamilton nu face decat greseli dupa greseli. totala lipsa de experienta...