Programul echipelor in prima zi de teste

Publicat miercuri, 25.06.2008 10:52 de Daniel Popescu

Echipele din Formula 1 au inceput marti o sesiune de 3 zile de teste pe circuitul de la Silverstone. Iata programul pilotilor in prima zi.

Echipele s-au bucurat marti de o vreme frumoasa pe circuitul britanic, temperatura aerului osciland intre 15 si 20 de grade, iar cea a pistei intre 23 si 34 de grade.

Robert Kubica a testat aerodinamica monopostului BMW-Sauber si a descoperit cateva directii de dezvoltare a masinii pentru Marele Premiu al Marii Britanii de peste doua saptamani. Miercuri, polonezul va continua munca la aerdinamica si va testa eficienta pneurilor Bridgestone.

La Red Bull, Mark Webber a lucrat la diverse dezvoltari mecanice si aerodinamice, reusind sa incheie ziua fara probleme. Australianul va ramane in cockpit si miercuri.

Toyota au inceput testele avandu-l in cockpit pe pilotul de rezerva kamui Kobayashi, japonezul invatand circuitul si testand diversele componente aerodinamice si mecanice, inainte de a-i preda stafeta miercuri lui Jarno Trulli.

La numai doua zile dupa ce a reusit sa castige primele sale puncte in F1, Nelson Piquet Jr a testat marti pentru Renault setarile uzuale pentru masina, urmand sa continua munca si miercuri.

Cu ajutorul lui Vitantonio Liuzzi, Force India au testat noul pachet aerodinamic, precum si setarile generale ale monopostului VJM-01. Giancarlo Fisichella va prelua miercuri comanda volanului.

La Scuderia Ferrari, Felipe Massa a testat noile solutii aerodinamice si mecanice. Brazilianul va continua testele si miercuri, inainte ca Raikkonen sa preia comanda joi.

Jenson Button a testat noile dezvoltari aerodinamice ale monopostului Honda, urmand sa continue munca si astazi.

La Williams, Nico Rosberg a evaluat setarile monopostului FW30, urmand sa fie prezent in cockpit si miercuri.

In schimb, Scuderia Toro Rosso au parcurs marti doar 10 tururi de pista prin Sebastian Vettel, inainte ca monopostul STR3 sa sufere probleme tehnice majore. Totusi, este de asteptat ca mecanicii sa repare masina pentru miercuri, urmand ca Vettel sa se alature celorlati 9 piloti care vor fi prezenti pe circuit.

Echipa Automarket.ro este prezenta pe circuitul de la Silverstone pentru a lua pulsul evenimentelor. Ramaneti alaturi de noi pentru a afla ultimele informatii despre testele de la Silverstone chiar de la fata locului.