Force India şi Caterham au efectuat joi teste aerodinamice

Publicat vineri, 18.05.2012 11:49 de Daniel Popescu

Force India şi Caterham au participat joi la o sesiune de teste aerodinamice în linie dreaptă în Marea Britanie.

Două dintre echipele de Formula 1 au utilizat ziua de joi pentru o sesiune de teste aerodinamice în linie dreaptă. Mai întâi, Force India a evaluat monopostul VJM05 pe aeroportul Cotswold din Marea Britanie, cunoscut anterior drept Kemble.

La volanul monopostului a urcat americanul Conor Daly, care a câştigat ultima cursă din competiţia GP3, aceeaşi în care românul Robert Visoiu a ocupat locul doi. Acesta a avut parte şi de un moment amuzant, după ce a fost la un pas să lovească un iepure apărut pe pista aeroportului.

"Trebuie să spun că (n.r - monopostul de F1) are un sunet incredibil. A trebuit să evit un iepure în ultimul meu tur, dar a fost distractiv. Iepurele a avut sistemul DRS activat şi a trebuit să lupt cu el, dar a fost o luptă echilibrată", a glumit americanul pe Twitter.

Între timp, Caterham a efectuat un test similar tot în Marea Britanie, dar la Duxford, şi a mizat pe serviciile pilotului de teste Rodolfo Gonzalez.

"Este unul dintre tinerii noştri piloţi. Pentru el va fi o experienţă fantastică pentru că va pilota un monopost de Formula 1 şi va înţelege cum funcţionează acesta din punct de vedere aerodinamic", a precizat managerul Graham Watson înainte de începerea sesiunii.

Fiecare echipă are dreptul la opt sesiuni de teste aerodinamice în linie dreaptă pe sezon, datele acumulate în acest mod fiind utilizate pentru a corela informaţiile obţinute în tunelul de vânt şi în simulator.

Via | GPUpdate | GPUpdate

  • adi, luni, 21.05.2012 07:15
    f1

    perfect