FIA confirmă intenţia de a introduce măsuri suplimentare pentru capul piloţilor

Publicat vineri, 18.05.2012 10:42 de Daniel Popescu

FIA a anunţat că va introduce o nouă protecţie pentru capul piloţilor în viitorul apropiat, cea mai probabilă soluţie fiind cea a unui dispozitiv montat în faţa pilotului.

FIA evaluează de mai mult timp câteva soluţii pentru a proteja suplimentar capul piloţilor în timpul curselor, iar forul mondial se apropie de o decizie finală în acest sens.

Charlie Whiting, directorul de curse al FIA, a confirmat că o soluţie va fi adoptată la un moment dat şi că cea mai probabilă implementare va fi montarea unui dispozitiv în faţa cockpitului care să protejeze capul piloţilor de lovirea cu diverse obiecte precum cauciucurile.

"Trebuie să existe ceva pentru a preveni ca un pneu să lovească capul piloţilor. În opinia mea, (un dispozitiv în faţa pilotului) este cea mai probabilă soluţie. Pentru a veni cu o soluţie care funcţionează trebuie să facem cercetări. Parbrizul are potenţiale probleme, în special probleme de vizibilitate, întrucât poate crea imagini distorsionate pentru piloţi. Sunt şi alte probleme, precum greutatea sau extracţia pilotului (n. r - în cazul unui incendiu)", a precizat Whiting pentru postul de televiziune BBC.

Până în prezent, FIA a testat deja mai multe variante pentru securitate piloţilor: un parbriz care să protejeze complet pilotul şi un dispozitiv montat în faţa cockpitului care a reuşit cu succes în teste să devieze traiectoria unui pneu îndreptat iniţial spre capul pilotului.

Via | BBC Sport