VIDEO: FIA testează parbrize pentru monoposturile de F1

Publicat joi, 14.07.2011 16:52 de Daniel Popescu

FIA a efectuat o serie de teste în care a evaluat performanţele unor parbrize de siguranţă pentru monoposturi, care ar putea fi introduse în viitor în Formula 1.

  • hellboy, joi, 14.07.2011 21:23
    Cel putin nu vor mai fi uzi pilotii

    Daca se va opta pentru parbrizele gen avion de vanatoare, pilotii vor fi avantajati de ploaie, dar in timpul curselor din Malaezia, vor suferii grav datorita temperaturii si umiditatii de acolo... Oricum si aerodinamica partii din spate a masinii va trebui regandita, dar ca masura de siguranta este una buna, problema punandu-se la gasirea unui compromis ideal in a-i oferii pilotului un oarecare confort, fara sa ingreuneze masina. Apropo FIA, implementarea unor astfel de parbrize nu presupune si niste costuri uriase pentru a regandi toata masina din punct de vedere aerodinamic?

  • mobius, vineri, 15.07.2011 10:09
    siguranta ?

    Parbrizul in sine ar putea constitui in anumite situatii (foarte rare), un element de siguranta desigur, dar in acelasi timp amplasarea sa pe masina va reduce foarte mult campul vizual al pilotului in orice moment al cursei (mai ales pe ploaie), ceeace va reduce mult din siguranta, moment de moment, creand premisele multor accidente. Eu cred ca din acest motiv, dar si datorita costurilor ridicate, parbrizul nu va fi totusi adoptat.

  • ildottore, vineri, 15.07.2011 10:54
    mda ... aberatii si prostii

    ce sa faca si ei. dupa ce ca de abia abia anul 2011 isi duce sacul greu acu mai adauga si parbrizul de avion ( asta da e bun, sa nu te uzi la piele si apoi sa mori la 80 de grade in cockpit) :)) hai ca e tare asta. dupa parbriz le recomand celor din FIA sa le schimbe si caroserie (gen nascar, sau anduranta) poate asa spectacolul va fi mai animat. niste idioti cu niste idei idioate. sa lefie rusine ca strica un asemenea sport cu prostiile lor. ar trebui sa se gandeasca ca acest sport F1 este varful de lance al sporturilor cu motor si daca schimbi ceva atunci spectacolul si asa redus va disparea definitiv.

  • hellboy, vineri, 15.07.2011 11:46
    @mobius

    Sunt de acord cu tine din anumite privinte, cum ar fi faptul cu micirea campului vizual pe timp de ploaie. Oricum e o tampenie cum a zis si @ildottore , F1 incepe tot mai mult sa devina din ``regele sportului motorizat`` intr-o caterinca facuta sa scoata unii cat mai multi bani, nepunandu-se accent pe inovatie, progres, cercetare dusa la extrem in ceea ce priveste imbunatatirea masinilor..... Dupa mine, ar trebui sa se aiba in vedere doar regulamentul de siguranta al pilotilor, iar fiecare echipa sa vina cu ce ii ajuta capul. Oricum, sunt unii care o sa zica : ``se creaza prea mari ecarturi intre echipe, ceea ce ar duce la accidente, etc.`` . Dar intre RBR, Ferrari si McLaren si HRT nu sunt ecarturi gigantice?!!? Parerea mea e ca nu are ce cauta o asemenea echipa in F1....